01/10/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Eşit Şerit Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu, üniversite tarafından tanınan kayıtlı bir topluluk olma başvurusunu bugün yapacak.

Dokuz Eylül’ün yeni dayanışma alanı: Eşit Şerit Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Eşit Şerit Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu, üniversite tarafından tanınan kayıtlı bir topluluk olma başvurusunu bugün yapacak.
 
“Dayanışma alanına ihtiyacımız vardı”
 
Dün yaklaşık 40 kişinin katılımıyla bir tanışma toplantısı düzenleyen Eşit Şerit’ten Ramazan, topluluğa kampüste neden ihtiyaç duyduklarını şu sözlerle anlatıyor:
 
“Görüyoruz, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden, LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) ve kadınlar üzerindeki baskıdan rahatsız insanlar var. İnsanların kendini gizlemek zorunda kalmadan özgürce yürümesi, özgürce davranabilmesi için mücadele azmi olan bizlerin bir dayanışma alanına ihtiyacımız vardı, o da oldu: Eşit Şerit.”
 
3-5 kişiden resmî topluluk başvurusuna
 
Topluluk, tüzüklerinin son halini bugün Rektörlüğe teslim edecek. Eşit Şerit şimdiye kadar resmî toplulukların yer ve izin konusundaki yardımlarıyla Sosyal Sorumluluk Topluluğu, İktisat Klübü ve Ege Üniversitesi LeGeBİT ile LGBTİ hareketi ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine etkinlikler düzenledi.  
 
Ramazan, birkaç kişiyle başlayan örgütlenmelerinin ilerleyişini şöyle anlatıyor: “Eşit Şerit adı altında yapılan toplantılar geçen eğitim öğretim döneminde 3-5 kişi geçerken bu sene başında yaptığımız ve sadece Facebook üzerinden örgütlendiğimiz toplantımız 21 Eylül 2014 tarihinde 22 kişi geçti.”
 
2. İzmir Onur Yürüyüşü’nde de yer alan Eşit Şerit, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından resmen tanınmayı bekliyor.
 
DEU Eşit Şerit ile topluluğun Facebook sayfası üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam