18/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Hrant Dink, öldürülmesinin dokuzuncu yılında aralarında İstanbul, Ankara ve Ermenistan’ın başkenti Yerevan’ın da olduğu birçok şehirde anılacak.

Hrant Dink, öldürülmesinin dokuzuncu yılında aralarında İstanbul, Ankara ve Ermenistan’ın başkenti Yerevan’ın da olduğu birçok şehirde anılacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ölümünün dokuzuncu yılında anılacak. Suikaste uğrayan ve ölümünün ardından sır perdesi hâlâ aydınlatılmayan Dink için yarın (19 Ocak) birçok yerde anma programları yapılacak.

İstanbul’da 19 Ocak, saat 14.30’da Dink’in öldürüldüğü yerde anma yapılacak.

Ayrıca Nor Zartonk, AKA-DER, DİSK Basın-İş, Halkevleri, HDP İstanbul, Kaldıraç, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Yeni Yol, saat 13.30’da Taksim’den anmanın yapılacağı Agos’un eski binası önüne yürüyüş yapacaklarını saat 19.00-21.00 arasında da “Adalet ve Barış Nöbeti” tutacaklarını açıkladı.

Hrant Dink’in vurulduğu saat olan 15.00’te, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir anma programı düzenlenecek. Saat 18.00’deyse, demokratik kitle örgütleri bir basın açıklaması yapacak.

Dink, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Bursa, Ermenistan, Almanya, İsveç, Kanada ve Fransa’da da anılacak.

Anma programlarının tamamına Agos gazetesinden ulaşılabilir.


Etiketler: insan hakları
2024