24/06/2017 | Yazar: Umut Güven

Farklı şehirlerden birçok LGBTİ+ aktivisti 25. İstanbul Onur Haftası’nda buluştu.

Dört bir yandan LGBTİ+ örgütleri bir araya geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Farklı şehirlerden birçok LGBTİ+ aktivisti 25. İstanbul Onur Haftası’nda buluştu.

“Aramızda Ne Var?” Teması ile yola çıkan 25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında “Türkiye’deki LGBTİ Örgütleri Buluşması”na Kocaeli, İzmir, Antalya, Eskişehir, Mersin, Ankara, Çanakkale, Kıbrıs, Afyon, Trabzon, Bursa, Diyarbakır ve Adana gibi birçok şehirden aktivist katıldı. Forumda aktivistler OHAL’deki tecrübelerini konuştu.

Salt Galata’da gerçekleşen forumda OHAL öncesi ve sonrasında örgütlenmenin değişen dinamikleri, yerel örgütlenmelerin OHAL sürecindeki ihtiyaçları gibi konular tartışılırken, yerellerde gerçekleşen Onur yürüyüşlerine dair deneyimler paylaşıldı.

“Alanlardan vazgeçmiyoruz!”

Gerçekleştirdikleri Onur haftaları ve yürüyüşlerine dair deneyimlerini paylaşan örgütlenmeler, OHAL sürecinde karşılaştıkları zorlukları birbirleriyle dayanışma içinde kalarak ve alternatif örgütlenme yolları yaratarak aştıklarına değindi. Alanlardan vazgeçmemek vurgulandı.

“Artık üniversitelerde yer alamıyoruz!”

Yaklaşık iki saat süren forumda ortak sorunlar paylaşıldı. Çanakkale, İzmir, Eskişehir ve Mersin’den katılan aktivistler, OHAL süresince üniversitelerdeki söz haklarının kısıtlandığına ve eskisi kadar üniversitede görünürlük kazanamadıklarına değindi.

Hem üniversitelerle hem de belediyelerle olan dayanışma ağlarının OHAL sürecinde azaldığını birçok yerel örgütlenme bu duruma dair stratejiler geliştirilmesi gerektiğine değindi.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam