19/08/2016 | Yazar: Kaos GL

Dramaqueer Sanat Kolektifi’nin yürütücülüğünü yapacağı LGBTİ’lere yönelik güncel sanat atölyeleri, Ankara ve Mersin’de gerçekleşecek.

Dramaqueer Sanat Kolektifi’nden LGBTİ+ güncel sanat atölyeleri! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dramaqueer Sanat Kolektifi'nin yürütücülüğünü yapacağı LGBTİ'lere yönelik güncel sanat atölyeleri, Ankara ve Mersin'de gerçekleşecek.

1 aylık “kent, ben/kimlik ve kentte birey/kendi olma” odaklı atölye çalışmaları ve bunu takiben 5 gün süreli sergi gerçekleştirecek çalışmaya Pembe Hayat ve Mersin 7 Renk dernekleri ev sahipleri yapacak.

Atölye çalışması, LGBTİ+'ların kendi hayatlarını çıkış noktası kabul ederek; bireylerin kent içerisinde yaşadıkları sıkıntıları haritalamak, doğrudan etkilendikleri kavram ve olguları bir başka düzlemde merkeze almak amaçlarını taşıyor.

Atölye sonucunda yaşadıkları kent içerisinde farklı yaşam süren bireylerin bir araya gelmesi, ötekinin görünür kılınması ve kişisel-beraber üretimin sağlanması planlanıyor. Sanat aracılığıyla bireylerin ifade gücünü geliştirmek ve sergi yoluyla bu ifade biçimlerini başkalarıyla paylaşmak da çalışmanın diğer amaçlarından.

Atölyeler 26 Ağustos – 25 Eylül tarihleri arasında toplam 1 ay, haftada 2 gün olarak gerçekleşecek..

Katılımcı sayısı sınırlı olduğu için kayıt ve ayrıntılar için dramaquuer@gmail.com adresine ulaşabilirsiniz.

Dramaqueer Sanat Kolektifi kimdir?

Geçmişleri çok evvele dayanan bir grup sanatçı ve aktivistten oluşan Dramaqueer Sanat Kolektifi 2015′ te kuruldu. Kolektif üyeleri AGUSAD (Antakya Güncel Sanat Derneği) in kurucu üyeliğini yapıp birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. Toplumsal cinsiyet ve beden politikaları üzerine sanatsal üretim şekillerine, popüler olanı da ekleyerek yol alan kolektif üyeleri “drama meyilli” hallerini queer tavırlarıyla birleştirmektedir.

Kolektif, katıldığı 5. Kuirfest Film Festivali ,“Seni Burada Bekliyoruz” projesinin ardından, 2. Mersin Onur Haftası “Muammalı Çok Hummalı” sergisini gerçekleştirdi.

Bu çalışma #SivilDüşün AB Programı tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam