11/10/2018 | Yazar: Kaos GL

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Ankara İl Örgütü, Ankara Valiliği’nin “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinlik yasağına karşı açıklama yaptı, dayanışma mesajı verdi.

DSİP: “Homofobi ve transfobiye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Ankara İl Örgütü, Ankara Valiliği’nin “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinlik yasağına karşı dayanışma açıklaması yayımladı: Homofobiye hayır, LGBTİ+ örgütlerinin yanındayız!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Ankara İl Örgütü, Ankara Valiliği’nin “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinlik yasağına karşı dayanışma açıklaması yayımladı.

Olağanüstü Hal’in kaldırılmasına rağmen Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ yasağının sürdürüldüğüne dikkat çeken açıklama “Ankara Valiliği, bir kez daha homofobik ve antidemokratik yüzünü ortaya koymuştur. Kamu güvenliğini, sağlığını ve ahlâkını tehlikeye düşüren LGBTİ+'lar değil, demokrasiyi rafa kaldıranlar, işçilerin ve ezilenlerin kazanılmış haklarına saldırılar düzenleyenler, geniş halk kesimlerini sefalete mahkûm edenler, nefret söylemleriyle toplumsal kutuplaşmayı zirveye çıkartanlardır” diyor.

“LGBTİ+ hareketinin bir parçası olmaya devam edeceğiz”

Ankara Valiliği'nin bu homofobik ve antidemokratik yasağını kınayan ve derhal kaldırılmasını talep eden açıklama şöyle sona eriyor: “LGBTİ+ hareketinin bir parçası olmaya, homofobi ve transfobiye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Ankara Valiliği, Kasım 2017’de Olağanüstü Hal Kanunu’na dayanarak ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağını, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne 3 Ekim tarihinde yolladığı yazı ile tekrarladı. Valilik yeni karar ile “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinliklerin yasaklandığını belirtti.

Valilik, yasağa gerekçe olarak “toplumsal hassasiyet ve duyarlılıklar”, “kamu güvenliği”, “genel sağlık ve ahlakın korunması” ve “başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” iddialarını gösterdi.

İlgili haberler:

Ankara Valiliği hep aynı nakarat: “LGBTİ etkinliği yasak!”

Ankara Valiliği’nden ‘LGBTİ etkinliklerine’ süresiz ‘genel ahlak’ yasağı


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam