04/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Mersin Gazetesi Editörü ve LGBTİ aktivisti Baki Uguz, DSP’den Mezitli Belediye Meclis üyeliğine 2. sıradan aday oldu.

DSP’den LGBT Aktivisti Belediye Meclis Adayı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin Gazetesi Editörü ve LGBTİ aktivisti Baki Uguz, DSP’den Mezitli Belediye Meclis üyeliğine 2. sıradan aday oldu.
30 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, belediye meclis üyeliğine aday olan LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivistleri de belli oluyor.
 
LGBTİ aktivistlerini belediye meclis üyeliğine aday gösteren partilere Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) yanısıra Demokratik Sol Parti (DSP) de eklendi. Mersin Gazetesi Editörü ve LGBTİ aktivisti Baki Uguz, DSP’den Mezitli Belediye Meclis üyeliğine 2. sıra adayı oldu.
 
Siyasi duruşuma uygun olduğu için DSP’den adayım”
Adaylık teklifinin DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emrah Küçükkapdan’dan geldiğini belirten Uguz, Küçükkapdan’ın teklifini, DSP’yi kendi siyasi duruşuna uygun bulduğu için kabul ettiğini söyledi. Uguz konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:
 
Siyasetle ilgim, seçimden seçime oy kullanmak düzeyinde iken de, aktif siyasetin içinde yer aldığım dönemde de her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kaldım. Bugünden sonra da Atatürk’ün belirlediği Cumhuriyet değerlerinden asla taviz vermeden, toplumun her kesiminin yerelde haklarını savunmak üzere yola çıktım. Demokratik Sol Parti, sosyal demokrasiyi ilke edinmiş, Türk siyasetinin Karaoğlanı merhum Bülent Ecevit’in kurduğu partidir. Özetle siyasal duruşuma uygun bulduğum için Sayın Küçükkapdan’ın teklifini kabul ettim ve aday oldum. Benim siyasette söylenecek sözüm, yapılacak işlerim var; hiç kimsenin faydasız, kısır tartışmaları bu amacımın önünde engel olarak duramaz, yapacaklarımı erteletemez. Zira benim siyaseten harekete geçmek için saçlarıma ak düşmesini bekleyecek sabrım yok.”
 
DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emrah Küçükkapdan ise Baki Uguz’un adaylığından son derece memnun olduğunu belirterek, “Sayın Uguz gibi değerli bir ismi partimiz çatısı altında görmek bizi ziyadesiyle memnun etti. Zira Baki Uguz, gerek mesleki yönden gerekse siyaseten başarılı, dürüst ve kaliteli duruşuyla tanıdığımız bir arkadaşımız. Kendisine Mezitli Belediye Meclis Üyeliği teklifini götürmemizde, Uguz’un bu sıraladığımız yönlerinin yanında, Mersin ve özellikle Mezitli kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olması da etkili oldu. Sayın Uguz ile Mezitli ilçemizde büyük bir sürpriz yapacağımızı vurgulayarak kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
Mersin’de 2 LGBTİ aktivisti aday
Mersin’de belediye meclis üyeliğine aday olan bir diğer LGBTİ aktivisti ise Mersin 7 Renk LGBT Derneği’nden Tuna Şahin. Şahin BDP listesinden Yenişehir ilçesi 2. sıra belediye meclis adayı olmuştu.
 
İlgili haberler:
 
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam