09/12/2010 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Bugün Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) açılan meçhul örgenci anıtı önünde okuldan atılan öğrencilerin mektub

DTCF’ye
Bugün Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) açılan meçhul örgenci anıtı önünde okuldan atılan öğrencilerin mektubu okundu.
“Meçhul Öğrenci Anıtı” adını verdikleri heykelle okuldan atılmaları protesto eden siyah önlük giymiş bir grup öğrenci, 'Kara önlüğün altında meçhul öğrenci gömülüdür', 'Okuldan uzak meçhul öğrenci' yazılı dövizler taşıyarak, sloganlar attı. Daha sonra gruba, DTCF'den ellerinde meşale, yüzlerinde maske ile slogan atarak çıkan öğrenciler katıldı.
 
'Meçhul Öğrenci Anıtı' olarak adlandırdıkları heykeli okul bahçesine diken öğrenciler 'Meçhul öğrenci' adıyla yazılan bir mektubu okudu.
 
Mektupta, birçok öğrencinin 'saçma sapan' olarak nitelendiren yüzlerce suçtan okuldan atıldıkları savunularak, "Kendi okulumdan yaklaşık 6 yıl süreyle uzak tutulmam için gösterilen gerekçelerin ve öne sürülen iddiaların komik ve gerçek dışı olması da durumun ağırlığını artırıyor" denildi.
Okuldan süreli yada süresiz uzaklaştırılan öğrencilerden meçhul öğrenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benimle beraber üniversitelerde yüzlerce hatta binlerce öğrenci, insanca bir yaşam adına savundukları değerlerden ötürü, üniversitede kıyıma uğruyor, cadı avına maruz kalıyor.”
 
“Soruşturma kağıdını uçak yapıp uçurmaktan tutun da “eğitim hakkıma dokunma” adlı kampanya ya katılmanın suç olduğu okullardan 11 dönem uzaklaştırma almama neden  7 Nisan 2010 tarihinde okulda ÖGB (Özel güvenlik birimleri) ve sivil polislerin silahla dolaştığını bildikleri 3 ülkücü ve sağ görüşlünün saldırısına uğramamdır. Saldırıya uğrayan ben, okuldan uzaklaştırma alan yine benim” sözleriyle haksızlıkları dile getirdi.
 
“Kampüs’leri  kışlaya çeviren polis ve ÖGB’lerin, öğrenciye asalak muamelesi yapan Hocaların ve yönetimler in gözünde birer numara ve kazanç kapısı sayılan bizler, karşı çıktığımızda, özne olduğumuzu hatırlattığımızda ya tehdit ediliyor ya saldırıya uğruyor, ya da uzaklaştırılıyoruz” diyen meçhul öğrenciler “şiddet ya da taciz 30 yıllık kokuşmuş bir mevzuatla bugün ben ve benim gibilerin kişilikleri üzerinden oynanan bu oyunların kamuoyuna bu mektup aracılığıyla duyurmak istiyoruz” diye mektubu okumayı tamamladılar.
 
Öğrenciler, “Okuldan uzak/Kapıya varamıyor/ Derslere giremiyor/3 Yerinden satır yedi/Meçhul öğrenci!..” sloganlarıyla dağıldılar.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam