15/09/2008 | Yazar: Kaos GL

DTP kapatılmasın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

16.09.2008 günü Anayasa Mahkemesi Demokratik Toplum Partisi (DTP)'ye ilişkin kapatma davasını görüşecek. Yakın bir zamanda iktidar partisi AKP'nin de benzer bir sürece maruz kalmış olması demokrasinin işleyişine ilişkin kaygılarımızı arttırmakta. Şiddet içermeyen düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki her türlü engelin anti-demokratik uygulamaların gelenekleşmesine katkıda bulunacağını ve bunun toplumun tüm kesimlerine zarar vereceğini düşünüyoruz.

Düşünce, İfade ve Örgütlenme Özgürlüğünün Önündeki Tüm Anti-Demokratik Engeller Kaldırılsın

Keza, Lambdaistanbul LGBTT Derneği hakkında yargı tarafından verilmiş olan kapatma kararı da aynı anti-demokratik uygulama sürecinin bir sonucudur. Anti-demokratik uygulamaları kanıksamak yalnızca buna maruz kalan kesimlerin değil tüm toplumun ödeyeceği ağır bedelleri beraberinde getirir.

Var olan sorunların demokratik, barışçıl yollarla ve diyalog içinde çözülmesi için düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır. Anayasa Mahkemesi'nin barışçıl yollarla çözüm arayışının önünde engel teşkil etmeyecek bir biçimde karar vermesini umuyoruz. DTP'nin kapatılmasına hayır diyoruz.

Amargi Kadın Kooperatifi

Ankaralı Feministler

Kaos GL Derneği

Lambdaistanbul LGBTT Derneği

Pembe Hayat LGBTT Derneği



Etiketler: insan hakları
İstihdam