22/04/2016 | Yazar: Kaos GL

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davada Savcı’nın, Selam Tevhid dosyasıyla birleştirilme talebi reddedildi.

Dündar ve Gül davasında savcının talebi reddedildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davada Savcı’nın, Selam Tevhid dosyasıyla birleştirilme talebi reddedildi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberleri nedeniyle yargılandıkları davanın 3. oturumu başladı.

Mahkeme, dosyanın Selam Tevhid dosyasıyla birleştirilmesi talebini reddetti. Savcılık esas hakkındaki mütalasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme duruşma günü belirlemek için ara verdi.

Can Dündar mahkemenin bu kararını Twitter’dan “Bir zafer daha” diyerek duyurdu.

Dündar: Öğretim üyelerimizi alıp çıkarmaya geldik

Dündar duruşma öncesi basına açıklama yaptı. Bugün akademisyenlerin de yargılandığını hatırlatarak şöyle dedi:

“Bugün iyi bir tesadüf oldu. Bugün Türkiye’nin basın özgürlüğünü ilgilendiren önemli davası ve mücadelesi, ifade özgürlüğünü ve barış özlemini dile getiren akademisyenlerin davası bir araya geldi. Dolayısıyla çok daha güçlüyüz bugün burada. Tek tek yargılanmak yerine bir arada, birbirimizin mücadelesine sahip çıkmayı çok önemli buluyorum. İki önemli damar bugün Çağlayan önünde bir araya geldi. Ben Türkiye’nin muhalif potansiyelinin mücadele gücünün, direncinin adliye önlerinden başlayacağına inanıyorum. Öyle olmaya başladı. Giderek daha güçlüyüz. Bugün öğretim üyelerimizi alıp dışarıya çıkarmaya geldik. Kendi davamızdan daha çok önemsiyoruz.”

Gül: Medya üzerindeki baskı aynen devam ediyor

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül de duruşma öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“En son duruşmamız 1 Nisan’daydı. Hepiniz buradaydınız. Medya meselesi bakımından söylersek medyadaki halimizde bir değişiklik yok. Medyanın üzerindeki baskı düşünce özgürlüğünün üzerindeki baskı aynı şekilde devam ediyor. Tek fark biz hapiste değiliz. Tutuksuz kalabiliyoruz şu süre boyunca. Bunun sürmesi de gerekiyor. Biz hatta davamızın da düşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün de mahkemede fırsat verilirse bunu söyleyeceğiz. Anayasa Mahkemesi kararı sonrası bu davanın düşürülüp bizim tam özgürlüğümüze kavuşmamız ve gazeteciliğe devam etmemiz gerekir. İkinci bölümde bizim davada bu olurken akademisyenlerin de serbest bırakılması gerekiyor. Çağlayan adliyesinden iki iyi haberle çıkmak istiyoruz.”

Bugün saat 14.00’te tutuklanan barış akademisyenleri Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ilk kez hakim karşısına çıkacak.


Etiketler: medya
İstihdam