06/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Özge Horasan’ın ilk kişisel sergisi “Dünya Kendisine Benim İçimden Bakıyor”, KOLİ Art Space’te açılıyor.

Dünya Kendisine Benim İçimden Bakıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Küratörlüğünü Tuba Kocakaya’nın üstlendiği Özge Horasan’ın ilk kişisel sergisi “Dünya Kendisine Benim İçimden Bakıyor”, 16 Eylül – 10 Ekim 2021 tarihleri arasında KOLİ Art Space’te izleyici ile buluşuyor.

Sergi, Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşecek olan Mahalle Festivali kapsamındaki paralel etkinliklerden biri.

Özge Horasan’ın nedensellik ve bağlantılar üzerinden doğa ile kurduğu ilişki, malzemeyi ve süreci iş üretme pratiğinin merkezine alan bir meditasyon biçimini andırıyor.

Biyoloji eğitiminin ardından bitki biyolojisi üzerine master yapan Horasan’ın doğa ile ilişkisi karşılaşmalar, kendiliğindenlik ve doğal malzeme ile uyumlanma içeren açık bir oyun.

“Dünya Kendisine Benim İçimden Bakıyor” sergisi sanatçının doğaya olan hayranlığının bir dışavurumu gibi, titiz, derinlikli ve hassas.

Kendi cümleleri ile; “Doğal malzeme ile kurduğum ilişki, beni terbiye ediyor. Dolanıyorum, bitkiler, taş ve toprak buluyorum. Beni çağırdıkları yerlere gidiyorum, vermek istedikleri kadarını alıyorum. Nereden geldiği belli olmayan düşünceleri izliyorum. Eziyor, parçalıyor, yeniden bir araya getiriyorum. Uzaktan bakıyor, içine dalıyor, kendi küçük laboratuvarımda çalışıyorum. Suyunu çıkarıyor, özünü ödünç alıyor, çoğaltıyor, dağıtıyorum. Renk alıyor, renk veriyorum. Cismini ve şeklini özümsüyor, onu elimin düşüncesine dönüştürüyorum”.


Etiketler: kültür sanat, ekoloji
İstihdam