19/04/2022 | Yazar: Yunus Emre Demir

"Genellikle sözde korumalar, temelde insan hakları ihlallerini örtbas etmek için kullanılan sis perdeleridir."

Dünya Kupası yaklaşırken: LGBTİ+ sporcular ve taraftarlar Katar’da güvende değil Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Görsel: The Northern Echo

The Indian Express’te yer alan habere göre, Katar yönetiminden Tümgeneral Abdülaziz Abdullah Al Ansari, LGBTİ+ sembollerinin alenen kullanılmasına karşı olduklarını söyledi.

Haberde yer alan bilgilere göre Al Ansari 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasındaki FIFA Dünya Kupası LGBTİ+ çiftlerin Katar’a kabul edileceklerini ancak gökkuşağı bayrağı, tişörtü gibi sembollere izin verilmeyeceği belirtildi.

Katarlı Tümgeneral, LGBTİ+ sembollerinin yasaklanmasının bir hak ihlali olarak görülmemesi gerektiğini, bunu LGBTİ+’ları çevreden gelecek saldırılara karşı korumak için yaptıklarını söyledi.

“28 gün için yasayı değiştiremeyiz”

Al Ansari aynı zamanda Katar’da eşcinselliğin yasak olduğunu, 28 gün için yasayı değiştiremeyeceklerini de şu sözlerle belirtti: “Odaları birlikte tutun, birlikte uyuyun. Bu bizi ilgilendirmeyen bir durum. Turnuvanın organizasyonu için buradayız. İnsanların arasındaki kişisel şeylerin ötesine geçmeyelim. Burada yasaları değiştiremeyiz. Dünya Kupası'nda 28 günlüğüne inancımızı değiştiremeyiz.”

FIFA Başkanı Gianni Infantino geçen hafta Doha'da yaptığı açıklamada, "Hepimiz, Katar'da herkesin hoş karşılandığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

ILGA’dan Julia Ehrt ile Avrupa Futbol Taraftarları'ndan Ronain Evain, ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride "Genellikle sözde korumalar, temelde insan hakları ihlallerini örtbas etmek için kullanılan sis perdeleridir. FIFA ve Katar bu endişeleri derhal değerlendirmeli ve güvenli bir turnuva düzenlemenin mümkün olduğunu göstermelidir." ifadelerine yer verildi.


Etiketler: insan hakları, spor, dünyadan
İstihdam