27/02/2025 | Yazar: Kaos GL
Dünya Küresel Sendikalar Birliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile yaptığı ortak açıklamada aralarında KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar’ın da olduğu dört gazetecinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Dünya Küresel Sendikalar Birliği, Halkların Demokratik Kongresi’ne yönelik operasyon kapsamında aralarında KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar’ın da olduğu dört gazetecinin gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına tepki gösterdi. Tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Türkiye Gazeteciler Sendikası ile ortak yapılan açıklamada Birlik, şunları söyledi:
“Bağlı kuruluşumuz Türkiye Gazeteciler Sendikası ile birlikte, Türkiye'de 18 Şubat günü sabah erken saatlerde evlerine yapılan polis baskınları sonrasında gözaltına alınan dört gazetecinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.
İlke TV'de sunuculuk yapan Ercüment Akdeniz, bağımsız gazeteci Elif Akgül, muhabir ve yazar Ender İmrek ve Kaos GL Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar, Halkların Demokratik Kongresi'ne (HDK) yönelik geniş çaplı baskıların bir parçası olarak gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve on ili kapsayan operasyonda aralarında sanatçı, aktivist ve siyasetçilerin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.
Haberlere göre, dört kişinin avukata erişimi engellendi ve soruşturmayla ilgili bilgiler 'gizlilik kararı' kapsamında verilmedi.
22 Şubat'ta gözaltına alınan dört gazeteciden üçü terörle bağlantılı suçlamalarla tutuklanırken, Ender İmrek ev hapsinde tutuluyor.
UNI Küresel Sendika Genel Sekreteri Christy Hoffman şunları söyledi:
“Dört gazetecinin haksız yere gözaltına alınmasını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulunarak üyemiz TGS'ye katılıyoruz. Basın özgürlüğü demokrasinin önemli bir parçasıdır ve gazetecilik bir suç değildir. TGS ve tüm medya çalışanlarıyla dayanışma içindeyiz ve Türk makamlarını gazetecileri hedef almaktan ve yargılamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.”
TGS tarafından paylaşılan son rakamlara göre, Türkiye'de basın özgürlüğüne karşı endişe verici bir tırmanışla 23 gazeteci ve medya çalışanı sahte suçlamalarla cezaevinde bulunuyor.”
Etiketler: insan hakları, medya