11/05/2011 | Yazar: Kaos GL

15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü &cced

Dünya Vicdani Retçiler Günü Etkinlikleri Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü çerçevesinde 10-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'da bir dizi etkinlik düzenleniyor.
 
İstanbul'da "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" paneliyle başlayan etkinlikler, Boris Vian'ın "Generallerin Beş Çayı" adlı tiyatro oyunu ile devam etti. Perşembe günü vicdani retçi anarşist kadınların düzenleyeceği bir dizi etkinliğin ardından Cuma günü Bilgi Üniversitesi Antikapitalist Öğrenci Birliği tarafından "Her Türk Asker mi doğar" paneli düzenlenecek.
 
Haftasonu Ankara'da da Kaos GL ve ankaanarşi gruplarının öncülüğünde forum ve atölye çalışmaları düzenlenecek.
 
"Sürüne Sürüne Erkek Olmak"
İlk etkinlik, 10 Mayıs’ta Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilen "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" paneli.
Erkeklik, askerlik, iktidar ve militarizm konularının tartışıldığı panelde Ferhat Kentel ve Yavuz Atan konuşma yaptı.
 
Generallerin Beş Çayı
9. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Garajistanbul'da oynanan Boris Vian'ın yazdığı "Generallerin Beş Çayı"nı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tiyatro Miyatro İstanbul (Timiş) oyuncuları sergiledi.
 
Vicdani retçi anarşist kadınlar toplanıyor.
12 Mayıs Perşembe günü, vicdani retçi anarşist kadınlar, 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler günü kapsamında söyleşi ve film gösterimi düzenleyecekler.
Saat 18.30'da 26A Kafe'de (Katip Mustafa Çelebi mah. Tel sk. No:26A Beyoğlu) gerçekleştirilecek etkinlikte farklı birçok savaş temalı filmden "kadının halleri" kolaj olarak gösterilecek.
Film gösteriminin ardından Bosna'dan Filistin'e, Afganistan'dan Irak'a kadar pek çok savaş cephesinde çalışmış olan gazeteci Nevin Sungur, savaşın kadınlar üzerine etkisini anlatacak.
 
Her Türk asker doğar mı?
13 Mayıs Cuma günü Bilgi Üniversitesi Antikapitalist Öğrenci Birliği tarafından düzenlenecek panelde "Her Türk asker doğar" klişesi masaya yatırılacak.
Saat 12.00'de Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek panelde, Ferda Keskin, Buket Kavak, Ercan Aktaş ve Özdeş Özbay söz alacak.
 
Ankara'da hem forum hem atölye
Haftasonu Ankara'da Kaos GL ve ankaanarşi gruplarının öncülüğünde düzenlenecek etkinliklerden ilki 14 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30'da başlayacak olan Antimilitarist Forum.
Çiğdem Akgül "Sözleşmeli Askerlik", Çetin Gürer ve Volkan Görendağ "Frontex", Kürşad Kızıltuğ "Antimilitarizm ve Savaş Karşıtı Hareket" ve Ersin Vedat Elgür'ün de "Şiddet, Ölçüt, İlke" hakkındaki konuşmalarının ardından forumun ilk oturumu sona erecek.
Saat 13.30'da başlayacak olan ikinci oturumda ise Halil Savda "Vicdani Ret ve Sivil Ölüm", Ayhan Bilgen "İmani Ret", Aykut Alyanak "Ekoloji ve Antimilitarizm" ve Zöhre Taş "Özsavunma ve Militarizm" hakkında konuşacak.
15 Mayıs Pazar günü saat 14.30'da ise Atalay Göçer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan "Anarko-Queer" Atölye çalışmaları yapılacak.
 
Ankara etkinlikleri Marmara Sokak 46/2 Kolej adresinde gerçekleştirilecek.
 
* Ayrıntılı bilgi için http://ankanarsi.blogspot.com/

 


Etiketler: insan hakları, askerlik
nefret