19/09/2018 | Yazar: Kaos GL

Faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası biseksüel örgütlenmelerini sizin için derledik, buyrun!

Dünyada biseksüel örgütlenmeler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası biseksüel örgütlenmelerini sizin için derledik, buyrun!

Dojensgara: Fransa’da kurulan Spectrum isimli sivil toplum örgütünün bir projesi. Web siteye dayalı, biseksüellik ve panseksüellik üzerine farkındalık artırmayı amaçlayan bir örgüt projesi. Farsça “Biseksüellik” anlamına gelen Dojensgara, İranlı iki biseksüel feminist aktivist tarafından aktif olarak yürütülüyor.

Panorama: Tel Aviv’deki feminist biseksüel-panseksüel örgütlenmesi

EuroBiCon- European Bisexual Network: Avrupa Biseksüel Konferansı

topluluğu. Üçüncüsü 2016 yılında Amsterdam’da yapılmıştır.

Bisexual in Vietnam (BiThewayVn): Vietnam’daki biseksüel örgütlenmesi

Bi The Way: Tayvan’da biseksüel hareketini yükseltmeye çalışan bir oluşum.

Bi+ Collective Signapoure: Signapur’da biseksüel görünürlüğü için mücadele eden Bi+ örgütlenmesi.

Love Unbounded: Hong Kong’taki LGBTİ+ medya kanalı.

Bisexual Resource Center: Biseksüel topluluğuna destek vermeyi amaçlayan ve biseksüellikle biseksüel, biseksüel şemsiyesi altındaki insanlar hakkında farkındalık oluşturmak üzerine çalışan bir örgütlenme.

Bisexual.org: Biseksüellik üzerine geniş yelpazeli bir kaynak.

BiNet USA: Amerika’daki biseksüel, panseksüel, akışkan, queer ve tanımsız kişileri destekleyen en eski örgütlenmedir. Bağımsız biseksüel ve biseksüel dostu toplulukların uyumlu ağlarını geliştirmesini sağlar. Biseksüel görünürlüğü ve biseksüel kapsayıcılığı yaygınlaştırır. Biseksüel, panseksüel, akışkan, queer (bi+) topluluklarına vurgu yaparak cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dair eğitici bilgiyi toplar ve yayar.

Bisexual Index (UK): Birleşik Krallık’taki biseksüellere destek ve kaynak sağlayan bir oluşum. http://www.bisexualindex.org.uk Still Bisexual: Biseksüel görünürlüğünü yaygınlaştırmak üzere yürütülen bir video içeriği kampanyası

NY Area Bisexual+ Network: New York’taki biseksüel topluluk.

BiSurvivors Network: Biseksüellere destek ağı.

Center Bi+ (Washington): Washington’daki biseksüel grup.

Bay Area Bisexual Network: San Francisco’da sağlıklı, hareketli ve birden fazla kültürü içinde bulunduran bir biseksüel topluluğu geliştirmeyi, LGBTİ+ topluluğu ve kamuoyu içinde biseksüel yaşamların ve problemlerin daha iyi anlaşılmasını sağlamayı amaçlayan bir örgüt.

Holland BiCon: Hollanda’da, Bi+ insanların deneyimlerinin paylaşılacağı bir alan yaratmayı görev edinerek konu üzerine konferans, seminer geliştiren bir grup.

Toronto Bisexual Network: Toronto’da biseksüel, panseksüel, akışkan, monoseksüel olmayan ya da cinselliklerini sorgulayan insanların farklı perspektiflerini ve ortak deneyimlerini paylaşabildiği  bir topluluk.

BiRequest Bi+ NY (New York): Biseksüel ve biseksüel dostu insanlar için sosyal bir grup.

Bi+ Ireland: Biseksüel şemsiyesi altındaki insanlar için İrlanda’da oluşturulmuş bir ağ.

Bi-Trans Alliance: Biseksüel ve/ya translarla dayanışan ve sosyal medya üzerinden aktivizm yapan bir proje.

American Institute of Bisexuality: Biseksüellikle ilgili araştırma ve eğitimi destekleyen ve teşvik eden bir kurum. Araştırma ve eğitimlerini, biseksüellik üzerine materyal farklılığı yaratacak, farkındalığı ve bilgiyi artıracak programlar yoluyla hazırlar ve sağlar. Fritz Klein tarafından 1998 yılında kurulmuştur.

The Opening Doors London Bi The Way Group: Londra merkezli biseksüel buluşma grubu.

Bi Women Boston: İçinde Boston Biseksüel Kadın Ağı’nın oluşturulduğu ve 3 ayda 1 çıkan Bi Women Quarterly isimli online derginin üretildiği, kadın ve nonbinary kapsayıcı bir örgüt. 

*Burada yer alan bilgiler Kaos GL Derneği’nin yayınladığı “Bi+seksüeller Burada!” broşüründen alınmıştır. Broşürün tamamı için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber

Biseksüelliğe dair sorulara biseksüellerden yanıtlar

Bir kavram olarak “Biseksüel” nasıl ortaya çıktı?


Etiketler: medya
İstihdam