07/05/2024 | Yazar: Özge Gökpınar

17 Mayıs Derneği’nin yaşlı LGBTİ+’lara yönelik dünyadan iyi örnekleri paylaştığı haber dizisinin sonuncu yazısı.

Dünyadan Yaşlı LGBTİ+’lara yönelik iyi örnekler-IV: Amerika’dan OLOC Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Yaşlılık Çalışmaları Programı, Şubat ve Mayıs 2024 arasında, kurulduğu günden bu yana farklı yıllarda farklı çalışmalar kapsamında hazırladığı 3 farklı yayın içerisinde yer almayan Yaşlı LGBTİ+’lara yönelik bazı iyi örneklerden 4’ünü her ay okuyucularla paylaşmayı hedeflemiş ve bu konudaki ilk üç haberini geçtiğimiz aylarda yayımlanmıştı.

17 Mayıs Derneği LGBTİ+ Yaşlılık Çalışmaları, dünyadan iyi örnekleri araştırdığı haber dosyasına bu ay da aynı şekilde devam ediyor.

Savunuculuk faaliyetlerinin bir parçası olan bu çalışmalarda dördüncü ve son olarak incelemeye alınan çalışma ise, Amerika’dan “OLOC”- Old Lesbians Organizing for Change

OLOC, Uluslararası Yaşlı Lezbiyenler 1989 yılında kurulduğunda; 60 yaş ve üzeri lezbiyenlerin deneyimlerini aktarmayı, kendi topluluklarında, daha geniş çaplı kadın topluluklarında ve genel olarak toplumda bitmeyen yaş ayrımcılığına meydan okumayı hedeflemiş bir sivil toplum kuruluşu olarak ortaya çıkmış. OLOC, üyelerini ve destekçilerini yaş ayrımcılığı ve bunun kişiler üzerindeki etkileri konusunda aydınlatmak ve motive etmek için çalışıyor. Lezbiyenlerin sesini duyurmaya, geliştirmeye ve lezbiyen görünürlüğünü artırmaya odaklanıyor, bu nedenle her yıl ulusal ve uluslararası toplantılar düzenleyerek hatıraları yaşatan videolar çekiyorlar. Alanında öncü olmuş yaşlı lezbiyenleri onurlandırmak için her yıl Martin-Lyon Ödül törenini düzenliyorlar.

2006 yılından bu yana, 55+ üyeleri ve her yaştan OLOC destekçisi olan takipçileri için üç aylık basılı/PDF bülteni:"The Reporter"ı yayınlıyorlar. Yılda dört kez postayla veya e-posta yoluyla üyelerine gönderiyorlar.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam