10/10/2022 | Yazar: Kaos GL

2015 yılında çıkan ilk sayısından sonra uzun yıllarca kuluçkaya yatan çeviren fanzin, dijital olanakların artmasıyla kabuğunu çatlattı ve yeniden seslenmeye başladı.

dünyayı çekip ‘çeviren fanzin’ yayında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“merhaba! erkek egemen çeviri ve yayın dünyasına karşı kadın ve kuir sesleri yükseltmek ve Türkçeye çevirmek için çok önce bir işe girişmiştik. ne e*keklik ne de yayın dünyası değişti, ama kadınlar ve kuirlerin sesi daha gür! elimizin yettiği dilimizin döndüğü kadar ses olmak istedik çeviren fanzin'le.”

ilk dijital sayısında okurlarını böyle selamlayan çeviren fanzin şiirden öyküye, denemeden eleştiri yazılarına -ve hatta bir gün romana- kadar farklı türlerden kadın ve queer edebiyatçıyı çeviriyor, tanıtıyor, bazen de sözcüklere yeni anlamlar uydurup sözlük diziyor.

Çeviren Fanzin’i takip etmek için linktr.ee/cevirenfanzin adresini ziyaret edebilirsiniz. Aynı bağlantıyı kullanarak dijital ilk sayıyı da indirebilirsiniz.

“hep aklımızdadır, yahu çevir- tamam da -men niye? sonra azıcık dil karışmasından dedik biz ADAM olmayalım, bu m'yi atalım, dümdüüz 'çeviren' olalım.”

-çeviren fanzin’den


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam