16/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Depertmanı Başkanı Çağatay Pekyörür’ün hazırlayıp sunduğu Durum Güncellemesi podcast kanalında Kaos GL’den Aslı Alpar konuk oldu.

Durum Güncellemesi’nde LGBTİ+ hakları konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Aslı Alpar Durum Güncellemesi podcast kanalının konuğu oldu. Facebook Türkiye Kamu Politikaları Depertmanı Başkanı Çağatay Pekyörür’ün hazırlayıp sunduğu Durum Güncellemesi podcast kanalında Alpar ile LGBTİ+ topluluklarının iletişiminde sosyal medyanın yeri üzerine konuştu.

Pekyörür, “Genel olarak LGBTİ+ aktivitelerin sosyal medyayı kullanma sekline baktığında, ya da aktivist olmasa bile bir şekilde bir topluluk oluşturmak isteyen LGBTI'leri de düşündüğünde, sosyal medyanın ne şekilde kullanıldığını ne gibi yararlar doğurduğunu düşünüyorsun” sorusuna Alpar şöyle yanıt verdi:

“Sosyal medya tüm dezavantajlı bırakılan topluluklar için çok önemli bir alan. Öncelikle yalnız olmadığını anlayabilir genç bir lubunya. Ben 87 doğumluyum, internetin evimize girmesi benim ergenliğimin çok sonrasına denk geliyor. Benim kuşağım ve benden öncekiler biz yalnız olduğumuzu düşündük, bir tek biz böyle düşünüyor, hissediyor diye düşündük. Şimdi sosyal medya ve internet teknolojisi sayesinde ergenler öncelikle yalnız olmadığını görüyor, bunun muhteşem güçlendirici bir şey olduğunu düşünüyorum.

“Diğer yandan 2015’ten beri çıkarılan hukuksuz Valilik yasakları ile Onur Yürüyüşü’müz yasaklanıyor. Medyada LGBTİ+’lar yok sayılıyor, geleneksel dizi ve sinema sektöründe de yokuz. Sosyal medya alan açıyor, Pembe Hayat YouTube üzerinden videolarını paylaşıyor, bi haberlerimizi online hazırlıyoruz ve sosyal medya kanalı ile okur ile buluşuyoruz. Pandemi gibi tüm dünyanın evine kapandığı bir dönemde kurtarıcı oldu sosyal medya”

Online Onur Haftası, LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi ve pandemide LGBTİ+’ların hakları üzerine süren sohbetin tamamını dinlemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: medya, yaşam
nefret