27/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Düzce’de trans kadın satırlı saldırıya uğradı. Türkiye Gazetesi saldırganı "sinirlerine hakim olamayan kişi" olarak sundu.

Düzce’de trans kadına nefret saldırısı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Düzce’de trans kadın satırlı saldırıya uğradı. Türkiye Gazetesi satırlı saldırganı "sinirlerine hakim olamayan kişi" olarak sundu.

İhlas Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre, Düzce Esentepe Mahallesi’ndeki Kalıcı Konutlar mevkiinde, saldırgan Arif M. yanında getirdiği satır ile trans kadın C.S.’yi yaraladı.

Vücuduna aldığı satır darbeleriyle yaralanan C.S. olaya tanıklık eden vatandaşların çağırdığı Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise satırlı saldırgan Arif M.’yi gözaltına aldı.

Saldırgan sinirlerine hâkim olmamış!

Düzce'de trans kadına yönelik gerçekleşen nefret saldırısını Türkiye Gazetesi; “sinirlerine hâkim olamayan bir kişi”nin dehşeti olarak verdi.

Gazete, saldırgan Arif M.’den “sinirlerine hâkim olamayan” kişi olarak bahsederken, nefret saldırısı sonucunda satırla yaralanan C.S.’yi “travesti olduğu iddia edilen” kişi olarak ifade etmeyi tercih etti. Gazete haberinde, satırla gerçekleşen saldırının nedeni olarak ise saldırgan Arif M.’nin C.S.  ile “tartışmasının büyümesi üzerine” gerçekleştiğini yazdı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam