14/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Ebrar Karakurt’un isminin memleketi Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir caddeye verilmesi için önerge, AKP, CHP, MHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Ebrar Karakurt’un adının Susurluk’ta bir caddeye verilmesi önerisi reddedildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Evrensel’den Ramis Sağlam’ın haberi.

Ebrar Karakurt’un isminin memleketi Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir caddeye verilmesi için CHP’li Meclis üyesi Murat Kula’nın önergesi; AKP, CHP, MHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Susurluk Belediyesi İmar Komisyonu, 11 Eylül Pazartesi günü yaptığı toplantıda, Karakurt isminin yeni açılacak bir cadde veya sokağa verilmesi önerisini çarpıtarak “isim değişikliği” olarak değerlendirdi. Komisyon raporunda “Yapılacak bir isim değişikliğinin cadde ve sokak üzerinde bulunan işletmelerde adres değişikliğine neden olacağı, işletmelere ait yazarkasa, vergi levhası, oda kayıt suretleri ve iş yeri açma ruhsatları gibi belgelerin değişmesine sebep verecektir” denildi.

İmar Komisyonu’nda reddedilen Ebrar Karakurt önergesi 13 Eylül’de Susurluk Belediye Meclis’inin Eylül ayı 2. oturumunda görüşüldü. Çarpıtma rapor, CHP’li Meclis üyesi Kula’nın aleyhte oyuna karşılık, diğer Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Meclis üyesi Kula, önergenin görüşüldüğü Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Balıkesirli Ebrar Karakurt’un isminin “yeni açılacak” sokağa veya caddeye verilmesi önerisini tekrarladı.

Sayıları yüzde birleri bulmayan çevrelerin dayatmasına teslim olunmaması gerektiğini söyleyen Kula, “Kendileri gibi giyinmeyen, kendileri gibi düşünmeyen, kendilerinin siyasi partisine oy vermeye zorlayan bir kitle var. O kitlenin baskısına bu komisyon ne yazık ki bu rapora oy vererek teslim olmuştur. Ben Belediye Meclis üyelerimizin bunlara teslim olmayacağına inanmak istiyorum” diye konuştu.

“Bir arada yaşamalıyız”

Son dönemde yaygınlaştırılmaya çalışılan linç kültürüne de değinen Kula, “Giyimi kuşamı, dini inancı, etnik kökeni, cinsel yönelimi, siyasi yönelimi ne olursa olsun herkesin bir arada kardeşçe yaşayabileceğimiz bir toplum istiyorum. Ebrar Karakurt, hemşerimiz olması nedeniyle aldığı eleştiriler ve linç nedeniyle sembol bir isim olmuştur. Karakurt’un burada linç edilmesinin asıl sebebi veya bu komisyon raporunun asıl sebebi Karakurt’un cinsel tercihi değildir. Çünkü 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinden bir sokağın adı Zeki Müren Sokağı olarak tüm partilerin oybirliğiyle geçti. Mesele cinsel tercihi değil biat etmeyip o azınlığa teslim olmaması ve her türlü eleştiriyi göğüslemesidir. Eğer burada o küçük azınlığa teslim olursak bu ülkeye geleceğimize dair, bir arada yaşama umudunun azalmasına neden olacaktır” dedi. 


Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı, siyaset, spor
İstihdam