12/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği ve Direnişin Renkleri, karar duruşması olması beklenen Ecem Seçkin davasını birlikte takip etmeye çağırıyor.

Ecem Seçkin davası 15 Ocak’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

5 Ocak 2023 tarihinde oturduğu evinde kendisine müşteri olarak gelen Mustafa Fidan tarafından 22 yaşında katledilen seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin’in davası, 15 Ocak Pazartesi günü İzmir Bayraklı Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Davanın 1 Aralık 2023’te görülen duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Filiz Bulut iddianamede, 4 Ocak’ı 5’ine bağlayan gece Ecem’i öldüren Mustafa Fidan’ın tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme, ruhsatsız bıçak taşımak ve geceleyin konutta silahla yağma suçlarından cezalandırılmasını talep etmişti.

Genç LGBTİ+ Derneği ve Direnişin Renkleri İzmir, duruşmaya çağırıyor

Genç LGBTİ+ Derneği “Biliyoruz ki egemen grupların-iktidarların söylem ve politikaları, transların ve seks işçilerinin maruz bırakıldığı her türlü şiddet ve ayrımcılığa zemin oluşturmakta ve potansiyel faillere cesaret vermektedir. Bu LGBTİ+ düşmanı atmosferde, birbirimiz için bir arada durmaya ve direnmeye devam ediyoruz. Nefret atmosferinin beslediği her türlü tehdit ve şiddetin karşısında trans kadınların yanındayız. Biliyoruz ki dayanışma yaşatır!” diyerek Ecem Seçkin'e adalet için tüm LGBTİ+ hakları, kadın hakları ve insan hakları savunucularını duruşmaya katılmaya çağırdı.

Direnişin Renkleri İzmir çağrısında “Avukatlar bu duruşmanın karar duruşması olabileceğini düşünüyorlar. Bu yüzden orada kalabalık olmamız; Ecem Seçkin’in ve katledilen, intihara sürüklenen hiçbir arkadaşımızın yalnız olmadığını göstermemiz önemli” diyerek bir aradalığı vurguladı.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, dava
İstihdam