24/08/2018 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Derneği ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğrayan trans kadın Eda ile dayanışmak için sosyal medya eylemine çağırıyor.

Eda Dayanışmaya Çağırıyor: #ÖldürenSevgiİstemiyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğrayan ve çenesi kırılan trans kadın Eda ile dayanışmak için sosyal medya eylemine çağırıyor.

Fotoğraf: 14 Şubat 2017 İstanbul Eylemi

Dün gece Ankara’da trans kadın Eda ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğradı. Pembe Hayat LGBTT Derneği saldırı sonucunda çenesi kırılan trans kadın Eda ile dayanışmak için sosyal medya eylemine çağırdı.

Pembehayat.org’un haberine göre dün Ankara’da gerçekleşen olayda saldırgan, ayrılmak istediğini belirten ve görüşmeyi reddeden Eda’nın evinin önüne geldi ve kapıyı açması için bağırmaya başladı. Saldırganı, komşuları rahatsız etmemesi adına evine almak zorunda kalan Eda, fail tarafından darp edildi. Saldırgan Eda’nın cep telefonunu da çalarak olay yerinden ayrıldı.

#EdanınSesiOl

Trans kadın Eda Pembe Hayat Derneği aracılığıyla tüm nefret karşıtlarını dayanışmaya davet ediyor.

Dernek, Samsun’da erkek arkadaşı tarafından öldürülen, Ankara’da bıçaklanarak darp edilen ve diğer tüm “sevgi” şiddetine maruz kalan translar için bugün saat 21:00’de Twitter’da #ÖldürenSevgiİstemiyoruz ve #EdanınSesiOl hashtagleri ile bir araya gelmeye çağırıyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam