04/10/2010 | Yazar: KAOS GL

Bursa'da, Münevver Karabulut gibi başı kesildikten sonra cesedi

Eda Yıldırım Cinayeti Sanığının Beraatine İtiraz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Bursa'da, Münevver Karabulut gibi başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan Eda Yıldırım’ın  katil zanlısı olduğu iddia edilen şüphelinin beraat etmesine karşı çıkan maktulün ağabeyi dosyayı temyize götürdü.
 
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "canavarca bir his saikıyla adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen S.Ö. (30), 1 Haziran'daki son duruşmada beraat etti. Başından ayrılan gövdesi çöp konteynırına atılan Eda Yıldırım'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla 11 aydır tutuklu bulunan S.Ö. hürriyetine sevinemeden gelen temyiz müracaatıyla şoke oldu. Zira Eda Yıldırım'ın ağabeyi, kardeşinin hunharca öldürülmesi olayının faili olduğu iddiasıyla yakalanan S.Ö.'nün cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Her celse, Eda Yıldırım ile ilişkiye girdiğini fakat kesinlikle öldürmediğini savunan S.Ö.'nün dosyası Yargıtay'a gönderildi. Son sözü, önümüzdeki günlerde yüksek mahkeme verecek.
 
Bilindiği gibi, geçen yıl nisan ayında merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi Yaprak Sokağı üzerinde başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılmış halde bulunan kişinin, 38 yaşındaki Eda Yıldırım olduğu parmak izinden yola çıkılarak belirlendi. Silikonları patlatılan Yıldırım’ın otomobilindeki peçetede bulunan sperm örneklerinden yola çıkan cinayet masası ekipleri, bu kişinin DNA raporunu çıkardı. Bir barda sahneye çıkan Yıldırım'ın tüm arkadaşlarını yakın takibe alan polis, bir su firmasında pompacı olarak çalışan 29 yaşındaki S.Ö.'ye ulaştı.
 
Olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan S.Ö., ifadesinde Eda Yıldırım ile askerdeyken tanıştığını belirterek, "Olay günü onu otelden aldım. Pikniğe gittik. Arabayı benim kullanmamı istedi. Araç içinde ilişkiye girdik. Ter içinde kaldım. Spermlerin bana ait olduğu doğrudur. Çünkü onunla ilişkiye girdim. Ama onu kesinlikte öldürmedim. Daha sonra da otele bıraktım. Kendisini 9 yıldır tanırım. Suçsuzum" diye konuşmuştu.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam