29/12/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Danish Girl fiminde trans kadını canlandıran Redmayne, bu rolün ona çok savunmasız hissettirdiğini ve transların yaşamı hakkında çok fazla şey öğrettiğini söyledi.

Eddie Redmayne: ‘Trans kadını oynarken çok savunmasız hissettim’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Danish Girl fiminde trans kadını canlandıran Redmayne, bu rolün ona çok savunmasız hissettirdiğini ve transların yaşamı hakkında çok fazla şey öğrettiğini söyledi.

Eddie Redmayne Danish Girl filminde trans kadını oynama deneyimi hakkında konuştu.  Talking to The Sun programında konuşan Oscarlı aktör, daha önce transların hayatlarına dair kısıtlı bir bakışı olduğunu açıkladı.

“Bunun sürekli olması durumunda nasıl olacağını düşünün”

Redmayne: "Bu insanı çok açık ve savunmasız hissettiren bir duygu, çekimler sırasında Lili olarak güvenli bir set alanındaydım fakat etrafınızdaki insanların sizi izlediğini ve yargıladığını hissedebiliyorsunuz.

“Sürekli olarak bu tür önyargıların yanı sıra ayrımcılık ve şiddetle karşı karşıya kalan trans kadınlar için bu durumun nasıl olacağını düşünün”

Danish Girl filmi, dünyada cinsiyet geçiş operasyonunu tamamlayan ilk trans kadınlardan olan Danimarkalı Lili Elbe’nin gerçek hayat hikayesine dayanıyor.

Rolüyle büyük övgü alan Redmayne’nin ödül sezonunda başarılı bir dönem geçireceği öngörülüyor.

Natrans erkek trans kadını oynayabilir mi?

Ancak, trans kadını oynama kararı alan Redmayne’nın kararı, trans toplulukları arasında tartışmaya neden oldu. Aktivist gruplar, natrans insanların trans insanları oynayıp oynaması konusunu hâlâ tartışıyor.

Filmin yönetmeni Tom Hooper, rolü oynayan Redmayne seçilirken aktörün “cinsiyet akışkanlığının” önemli olduğunu belirtti. Hooper açıklamasının devamında, Hollywood’taki  çeşitliliğin etkisini vurguladı.

Redmayde ise, Lili Elbe’den sonra trans meselelerin layıkıyla değerlendirilmediğini görmenin “şok edici” olduğunu ifade etti ve insanları trans konularında daha eğitimli olmaya davet etti.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam