03/11/2016 | Yazar: Kaos GL

SPoD, Kasım ayı boyunca her Pazartesi günü karşılaştırmalı edebiyat-sinema atölyesine davet ediyor.

SPoD, Kasım ayı boyunca her Pazartesi günü karşılaştırmalı edebiyat-sinema atölyesine davet ediyor.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ‘Edebiyattan Sinemaya: Queer Bakış’ atölyelerine başlıyor.

Esen Kunt’un gerçekleştireceği bu atölyeler serisinde queer bakışın izinde Patricia Highsmith’den Virginia Woolf’un Orlando romanına kadar dünya edebiyatında öne çıkan eserlerden yola çıkarak sinemaya uyarlanan filmleri queer anlayış ve bakış üzerinden analiz etmek hedefleniyor.

Dört hafta sürecek olan atölyenin üç haftasına katılım sağlayan kişilere sertifika verilecek.

Edebiyattan Sinemaya 4 haftalık atölye programı şöyle:

7.11.16         Film ve Kuir Kuramlar

14.11.16       Patricia Highsmith, “Carol”

21.11.16       David Ebershoff, “Danish Girl”

28.11.16       Virginia Woolf, “Orlando”

Atölye kontenjanının sınırlı olması sebebiyle, katılım yapmak isteyenlerin ön başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru için tıklayın.

Esen Kunt hakkında

Esen Kunt İstanbul Üniversitesi gazetecilik bölümünü bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilim ve Radyo TV bölümlerinde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünde doktora tez çalışmalarını devam ettiriyor. Bu süre zarfında Kitap Dünyası adlı bir edebiyat programı hazırladı.

Esen Kunt, üniversitede göstergebilim, sinema tarihi, sinema edebiyat ilişkisi film analizi, yaratıcı yazım üzerine ders veriyor. Yazı üzerine hem kuramsal hem de yaratıcı anlamda çalışmalar gerçekleştiriyor. Uzun yıllardır öykü ve denemeleri çeşitli dergilerde yayınlanıyor. Postkitap yayın kurulu üyesi. GodFather Sinema dergisi ve Çevrimdışı edebiyat dergilerine düzenli olarak yazıyorr. Belgesel, fotoğraf ve video art çalışmaları da bulunuyor. 2017’de yayınlanacak bir roman dosyası mevcut. Esen Kunt, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Forumu Cins Adımlar projesinde de bir hikaye anlatıcısı.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam