22/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Trans Onur Haftası’yla ilgili açıklama yapan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ferdan Ergut, ‘Translar özgürlük yürüyüşünde yalnız değiller’ dedi.

EDP: Şehrin Tamamını Translara Açın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trans Onur Haftası’yla ilgili açıklama yapan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ferdan Ergut, “Translar özgürlük yürüyüşünde yalnız değiller” dedi.
 
EDP Genel Başkanı Ferdan Turgut, 24 Haziran Pazar günü, saat 17:00’de Taksim Tramvay Durağından başlayacak “Trans Onur Yürüyüşü” ile sona erecek olan 3. Trans Onur Haftası için bugün yazılı bir açıklama yaptı.
 
Trans Onur Haftası etkinliklerinin trans bireylere yönelik ekonomik, psikolojik, cinsel ve fiziksel şiddetin gün geçtikçe arttığı bir dönemde gerçekleşiyor olmasına dikkat çeken Ergut, transfobinin toplumsallaşmasıyla artan şiddet vakalarına her geçen gün bir yenisinin eklendiğini belirtti.
 
“Trans bireyler eşit yurttaşlar olarak görülmüyor”
 
Trans cinayetlerine sessiz kalan devletin sesiz kaldığı her cinayetin ortağı olduğunu belirten EDP açıklamasında AKP Hükümetinin sorumluluğu vurgulandı: “Nefret cinayetlerine karşı yasal düzenleme yapması gereken AKP Hükümeti, nefreti ve şiddeti bizatihi kolluk kuvvetleri aracılığıyla yeniden üretiyor.”
 
“Trans bireyler eşit yurttaşlar olarak değerlendirilmiyor” denilen açıklamada yaşam ve barınma hakkı ihlallerine dikkat çekildi:
 
“Trans bireyleri gecelere ve birkaç sokağa hapseden devlet, bu sokakları dahi trans bireylere çok görüp, onları balyoz timleri aracılığıyla sokaklardan, evlerinden atıyor, çıkmayana şiddet uyguluyor. Trans bireylerin yaşam ve barınma hakkı, seyahat özgürlüğü ve birçok temel hak ve özgürlükleri bu uygulamalar çerçevesinde ihlal ediliyor.” 
“Zalimin zulmüne karşı ezilenlerin dayanışması”
 
Şehrin tamamının trans kimliklere açılmasını söyleyen EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, hukuksuzluğun tüm kesimleri olumsuz biçimde etkilediğinin altını çizdi: “Nefreti ve şiddeti ancak bir arada, eşit ve özgür yaşam kültürüyle aşabiliriz. Bu nedenle de bireysel kurtuluş yerine birlikte özgürleşmenin önemine inanıyoruz.”
 
Artan toplumsal şiddet ve nefretin mağdurlarının her seferinde LGBT bireyler, Kürtler, kadınlar, çocuklar, Aleviler ve gençler olduğunu belirten Ergut, “zalimin zulmüne karşı ezilenlerin dayanışması” çağrısında bulundu.
 
“Kimsenin zulme ve zorbalığa maruz kalmadığı ve herkesin kanun önünde eşit olduğu özgür bir toplumu birlikte kurabilmek için, nefrete karşı ses çıkarmak için ‘Trans Onur Haftası’ etkinliklerinde bu gerçekleri bir kez daha ifade ediyoruz. Özgürlük ve eşitlik talebini hep beraber yükseltiyoruz ve diyoruz ki: Translar özgürlük yürüyüşünde yalnız değiller.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam