10/05/2006 | Yazar: Kaos GL

Edward’ın aşkı Trabzon’u karıştırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trabzon’da bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası Karadeniz’e Kıyısı olan Ülkeler Tiyatro Festivali kapsamında Yunanlı sanatçılarca sergilenen II. Edward adlı oyunda yer alan gey sahneleri, türbanlı izleyicileri salondan kaçırttı. Erkeklerin sahnede soyunmaları, birbirlerine sarılmaları ve sahnede bulunan ekranda 2 erkeğin öpüşmesi bir anda salonun boşalmasına neden oldu.

KAOS GL

Festivale Yunanistan’dan katılan Iros Aggellos Dans Tiyatrosu, dün gece Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde Christopher Marlowe’ın yazdığı, Petros Gallias’ın yönettiği ‘II. Edward’ adlı oyunu sergiledi. 1592 yılında yazılan tarihi oyunda, Edward’ın Gavostene’a duyduğu aşk ve bu aşka karşı yapılan siyasi entrikalar anlatılıyor. 372 koltuklu sahnede dün gece sergilenen oyunda koltuklar tamamen dolarken, bazı izleyiciler merdiven boşluklarına oturarak oyunu izleyebildi.



İzleyiciler arasında türbanlı kadınlar da yer aldı. Ancak, Yunanlı erkek oyuncuların dans gösterileri sırasında soyunarak sadece iç çamaşırları ile kalması, birbirine aşık iki erkeğin sarılması ve sahnede yer alan ekranda iki erkeğin öpüşmelerinin gösterilmesi bir anda salonu karıştırdı. Türbanlı izleyiciler oyun ortasında salonu terk etti.

Oyunu henüz yarısındayken terk eden izleyicilerin tepkili olduğu görülürken, bazıları ‘Sanata karşı değiliz ama aile ortamında çirkin görüntülerin yer almasını gerektirmiyor. Kültür ve ahlak anlayışımıza sığmayan oyun bizleri rahatsız etti. Tercihimizi izlememekten yana koyduk'' dedi.

Trabzon’da 1 Mayıs 2006 tarihinde başlayan tiyatro festivaline, Türkiye’nin yanı sıra Makedonya, Ukrayna, Romanya, Rusya, Moldovya, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve İran katılıyor.


Kaynak: DHA, Milliyet, 10 Mayıs 2006

Etiketler: kültür sanat
İstihdam