19/12/2014 | Yazar: Gözde Demirbilek

Ege Üniversitesi’nde homofobi ve transfobi karşıtları, resmî topluluk olma başvurularının reddedilmesi üzerine dün bir yürüyüş düzenledi.

Ege’de LGBTİ yürüyüşü: Görmezden gelseniz de alışın, varız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ege Üniversitesi’nde homofobi ve transfobi karşıtları, resmî topluluk olma başvurularının reddedilmesi üzerine dün bir yürüyüş düzenledi.
 
Ege Üniversitesi’nin Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları ve Dayanışma Topluluğu LeGeBİT, resmî topluluk olma başvurusunun reddedilmesi üzerine dün 3. kez “Ege’de Varım” yürüyüşü düzenledi.
 
Topluluk başvurusuna gerekçesiz ret!
 
Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı resmî topluluk başvuruları “kampüs ve çevresinin hazır olmaması” gerekçesiyle geri çevrilen LeGeBİT’in bu dönemki başvurusu ise hiçbir gerekçe bildirilmeksizin reddedildi.
 
LeGeBİT, başvurunun gerekçesiz reddi üzerine topluluk dayanışmacıları ile birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nı protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. 
 
“Ege kaç kaç kaç, dönmeler geliyor”
 
Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, “GÖRMEZDEN GELSENİZ DE ALIŞIN, VARIZ” pankartıyla; "Homofobik Ege, Transfobik Ege", "Ege Kaç Kaç Kaç İbneler/Dönmeler Geliyor", "Okulda İşte Mecliste, Eşcinseller Her Yerde", "Eşcinseliz, Buradayız, Alışın Alışın, Gitmiyoruz", "Baskı Şiddet Ahlâksa Biz Ahlâksızız" sloganları ile yürüdüler. 
 
Yürüyüş boyunca fakültelerdeki öğretmenler ve öğrenciler sınıf pencerelerinden alkış tutarak protestoya destek verdiler.
 
“Toplumu hazırlamak için beklemek değil, emek vermek gerek”
 
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yapan öğrenciler “ataerkil ve heteroseksist algının Ege Üniversitesi’ne yerleşmesine izin vermeyeceklerini” vurguladı:
 
"Ege Üniversitesi kabul etsin ya da etmesin, LeGeBİT olarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki toplumsal ayrışmanın olmadığı, farklılıkları hoşgören bir toplum hazırlamak için beklemek değil, bunun için emek vermek gerekir.” 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam