27/01/2023 | Yazar: Kaos GL

“Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Eğitim-Sen: Eğitim sisteminde bireylerin cinsel yönelimleri yok sayılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eğitim-Sen Genel Merkezi, 7-8 Ocak’ta Ankara’da, “Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” yaptı. Çalıştayda okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, genel liseler, mesleki ve teknik liseler, özel eğitim, rehberlik ve araştırma merkezleri, halk eğitim merkezleri alanında yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileri tartışıldı.

Çalıştayın sonuç bildirgesi yayınlandı. Şubelerden gelen raporlar üzerinden hazırlanan bildirgede cinsel yönelim temelli ayrımcılık da yer aldı. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde toplumsal cinsiyet bağlamında ayrışma oluştuğunu vurgulayan sendika, şöyle dedi:

“Mesleki ve teknik Anadolu liseleri toplumsal cinsiyet bağlamında bir ayrışma oluşturmakta, hem kız çocukları hem de erkek çocukları, kendilerine yüklenen toplumsal cinsiyet rollerine göre alanların bulunduğu okullara yönlendirilmektedir. Her türlü ayrışmanın yoğun olarak yaşandığı mesleki ve teknik eğitim sisteminde, bireylerin cinsel yönelimleri yok sayılarak tamamen tek tipçi ve cinsiyetçi, erkek egemen bir yaklaşım dayatılmaktadır.”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı, eğitim
nefret