27/02/2014 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Eğitim Sen 3 No’lu Şube’nin ardından Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi de çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı LGBTİ Komisyonu kuruyor

Eğitim Sen İkinci LGBT Komisyonunu Kuruyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Eğitim Sen 3 No’lu Şube’nin ardından Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu da çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğ ayrımcılığına karşı LGBTİ Komisyonu kuruyor.
 
Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi’nde LGBTİ Komisyonu kurmak üzere, bugün akşam saat 19:00’da, Kadın Komisyonu’nun öncülüğünde toplanıyor.
 
Kuruluş toplantısına sadece LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks) ve kadın üyeler değil, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadeleye katılmak isteyen tüm üniversite çalışanları da davet edildi.
 
Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu tarafından yapılan çağrı şöyle:
 
ÇALIŞMA HAYATINDA CİNSEL YÖNELİM VE CİNSİYET KİMLİĞİ AYRIMCILIĞINA HAYIR!
 
LGBTİ Komisyonumuzu Kuruyoruz!

İşyerlerinde yaşanan homofobi ve transfobiyle mücadele etmek amacıyla LGBTİ komisyonu çalışmalarımıza başlıyoruz!
 
LGBTİ çalışanların öncelikli sorunları arasında iş yerlerinde görünür olamama, istifaya zorlanma, hukuki güvencesizlik, ifşa, taciz, tehdit, dışlanma, dedikodu, mobbing, terfi ve tayinde zorluklar, temsiliyetin engellenmesi, homofobik ve transfobik dile maruz kalma ile heteroseksüel varsayılma geliyor. Tüm bunlara maruz kalan çalışanlarla dayanışabilmek için sendikaların ayrımcılık ile mücadelede öneminin büyük olduğunun farkındayız. 

LGBTİ çalışanların sorunlarına çözüm ararken aynı zamanda sendikaların ayrımcılık konusunda dönüştürülmesi ve yeni mücadele alanlarının yaratılması gerektiğine inanıyoruz. 
 
Bu nedenle, şubemizde bir LGBTİ Komisyonu kurmak üzere, sadece LGBTİ ve kadın üyelerimizle değil, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadelemize katılmak isteyen tüm üniversite çalışanlarıyla 27 Şubat Perşembe günü şubemizde bir araya geliyoruz.

Tarih: 27 Şubat 2014 Perşembe
Saat: 19:00
 
İlgili haberler:
Kaos GL’den Sendikalarda LGBT Eşitliği İçin Kitapçık
 
Kaos GL’den “Sendikalarımızı İstiyoruz” Kitabı
 
Kaos GL’den İşyerinde Zorbalık ve Mobbing Bilgi Notu 
 
“LGBT Hakları Sendikal Haklardır”
http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=14967

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam