24/04/2016 | Yazar: Kaos GL

Kıbrıs’ın kuzeyi, Hollanda, Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’den homofobi ve transfobi karşıtı sendikacılar ve Kaos GL, İstanbul Eğitim-Sen 3 No’lu Şube’de bir araya geldi.

Kıbrıs’ın kuzeyi, Hollanda, Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’den homofobi ve transfobi karşıtı sendikacılar ve Kaos GL, İstanbul Eğitim-Sen 3 No’lu Şube’de bir araya geldi. Sendikacılar son zamanlardaki hedef gösterme ve nefret kampanyalarına karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen İstanbul 3 ve 6 No’lu Şube, İzmir 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonları, Eskişehir ve Ankara Eğitim-Sen’den eğitim emekçileri, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kaos GL Eğitim ve Sendikal Çalışmalar grupları ve Hollanda’dan kamu ve özel sektör emekçi ve işçi sendikası FNV üyeleri Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube’de buluştu.

Homofobi ve transfobi karşıtı eğitimci ve sendikacılar 23-24 Nisan tarihlerinde iki gün boyunca Türkiye, Kıbrıs’ın kuzeyi ve Hollanda’da sendikal mücadele ve LGBTİ hareketini tartıştı.

Hedef göstermelere karşı dayanışma

İki günlük atölyelerin ilk gününde güncel gelişmeler tartışıldı. Katılımcılar, son günlerde Eğitim-Sen, Kaos GL ve Eğitim-Sen LGBTİ komisyonlarının Hüda-Par ve hükümete yakın medya organları, sivil toplum kuruluşları tarafından hedef gösterilmesini tartıştı. Üç yılı aşkın süredir homofobi ve transfobiye karşı mücadele eden LGBTİ komisyonları ile dayanışma yolları üzerine atölyeler yapıldı.

Etkinliğin ikinci gününde ise homofobik ve transfobik nefret söylemi, hedef gösterme kampanyalarına karşı atılacak somut adımlar tartışıldı. LGBTİ komisyonlarının güçlendirilmesi, sendikal mücadele ile LGBTİ hareketi arasındaki iletişim ve dayanışmanın artması, Eğitim-Sen’in heteroseksizm karşıtı eğitim ve çalışma hayatındaki ayrımcılığa karşı mücadeleyi tüzüğünde yer aldığı üzere temel çalışma alanlarından biri yapması gerektiği vurgulandı.

Atölyeler bir sonraki buluşmanın İzmir’de örgütlenme başlığı ile yapılması kararı ile sonlandı. Sendikacılar, “LGBTİ haklarının aynı zamanda sendikal haklar” olduğunu vurguladı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam