08/02/2017 | Yazar: Kaos GL

‘İktidarın ‘sivil darbesi’ karşısında susmayacağız, yılmayacağız, onurumuzla direnecek ve mutlaka geri döneceğiz!’

Eğitim-Sen: Mutlaka geri döneceğiz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“İktidarın ‘sivil darbesi’ karşısında susmayacağız, yılmayacağız, onurumuzla direnecek ve mutlaka geri döneceğiz!”

Eğitim-Sen, 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4 bin 464 kişinin memuriyetten ihraç edilmesine tepki gösterdi.

“2 bin 585’i Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde 330’u Yükseköğretim kurumlarından olmak üzere, toplamda 4 bin 464 kamu personeli, tamamen siyasi ve idari karar ve tasarruflarla, ne ile suçlandıklarını bilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmiştir” diyen Eğitim-Sen açıklamasında ihraçları “tasfiye girişimi” olarak tanımladı.

“Açık bir tasfiye girişimi!”

Eğitim-Sen açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İhraç edilenler arasında Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat başta olmak üzere, çeşitli şubelerimizden yönetici ve üyelerimizin bulunması örgütlü mücadelemize yönelik açık bir tasfiye girişimi olarak dikkat çekmektedir.

“Siyasi iktidar, başta ekonomi, iç ve dış politika alanı olmak üzere, pek çok noktada içine düştüğü çıkmazların da etkisiyle, kitlesel ihraçlar, açığa almalar, muhaliflere yönelik gözaltı ve tutuklamalar gibi hukuksuz, yasa dışı adımlar atarak, kurmak istediği baskıcı ve otoriter rejim karşısında tehdit olarak gördüğü eğitim ve bilim emekçilerini ve onların örgütlü mücadelesini hedef almıştır. Hükümet, darbecilerle gerçek anlamda hesaplaşmayı bırakmıştır.

“Hükümet ve MEB’in de çok iyi bildiği gibi, hukuken somut delillere, yargı kararlarına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmaktan uzak bir şekilde verilen tüm kararlar yasa dışıdır. Bu nedenle söz konusu operasyonun hukukla, adaletle kamuda yaşanan ‘kitlesel kıyım’ın hukuk ilkeleri ile açıklanacak hiçbir yanı yoktur.”

“Darbecilerden hiçbir farkı yok”

İhraç edilenlere “savunma hakkı” bile tanınmamasına dikkat çeken Eğitim-Sen, “Ulusal ve uluslararası hukuku çiğneyerek yapılan ihraçları gerçekleştirenlerin 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlardan hiçbir farkı yoktur” dedi.

“Siyasal kimliklere göre yapılan fişlemeler, asılsız ihbarlar, sendikal husumet üzerinden yürütülen çalışmalar ile eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin hedef alındığı açıktır” diyen sendikanın açıklaması şöyle devam etti:

“Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir. Tüm halkımızı, öğrenci ve velilerimizi her türlü baskıya rağmen iktidara değil, halka hizmet eden, gerçekten laik bilimsel eğitim ve demokratik bir ülke için mücadele eden eğitim ve bilim emekçileri ile dayanışmaya, birlikte mücadeleye çağırıyoruz!”

Açıklamanın tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haberler:

4 bin 464 kişi ihraç edildi

“Üniversite tarihine kara bir leke!”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam