10/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Eğitim-Sen İstanbul 4 No’lu Şube ve Kaos GL işbirliğiyle düzenlenen ‘LGBTİ Öğrenciler ve Eğitim Hakkı" adlı söyleşi, Pazar günü şube binasında yapıldı.

Eğitimciler LGBTİ Öğrencilerinin Eğitim Hakkı İçin Buluştular Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim-Sen İstanbul 4 No’lu Şube ve Kaos GL işbirliğiyle düzenlenen “LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Öğrenciler ve Eğitim Hakkı" adlı söyleşi, Pazar günü şube binasında yapıldı. 30 eğitim emekçisinin katıldığı etkinlikte Kaos GL Derneği’nden Berna Savcı, Efe Fırat,  Esra Aynacı, Remzi Altunpolat ve Seçin Tuncel konuşmacı olarak yer aldı.
 
“LGBTİ Öğrencilerin Sorunları Konusunda Bilgisiziz”
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin kavramların tartışılmasıyla başlayan söyleşide eğitimciler kendi okullarındaki deneyimlerini paylaştılar. LGBTİ öğrencilerin yaşadığı sorunlarda nasıl davranmaları gerektiğine dair bilgileri olmadığını belirten öğretmenler, çözüm yollarına ilişkin genel bir tutum oluşmasını sağlayacak çalışmalara ihtiyaç duyduklarını söylediler.
 
Etkinlikte eğitimcilerin okulda ve sınıfta heteroseksizme karşı ne tür çalışmalar yapabileceği üzerinde duruldu. Eğitim-Sen’in de LGBTİ meselesini işyeri meclislerinde gündemleştirme, şubelerde komisyon çalışmaları yapma, atölye ve film gösterimleri düzenleme gibi çalışmalar yapabileceği konuşuldu. 
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam