19/10/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Ekim ayının ilk haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Ekim ayının ilk haftasından 29 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekim ayının ilk haftasında (01-07 Ekim) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

1 Ekim, Harran Ovası

Urfa’da çıkan gazete: “Günümüzde eşcinsel insanları medyaya taşımak istiyorlar RTÜK'ün hataları ile ilgili çok şey söylenebileceğine değinen Vehbi Çiftçi, ‘Bunların en başında TV programları geliyor. Çünkü günümüz Türkiye'sinde, çoğu programlarda aile yapısını bozmaya yönelik ve aynı zamanda insanların cinsel tercihlerin bile değiştirebilecek tarzda programlar yapılıyor. Bu programların içerisinde eşcinselliğe teşvik dahi var. Bazı ses yarışmalarında 100 jüri üyesinin 90'nı eşcinseldir. Günümüzde eşcinsel insanları medyada yaymak istiyorlar. Bunun amacı; toplumun örfünü, âdetini ve bilincini başka yerlere çekmektir.’”

1 Ekim, Yeni Adım

Zonguldak’ta çıkan gazeteden Erhan Çakmak: “LGBT'nin, 23 Nisan'da utanmadan, sıkılmadan, vicdanları hiç rahatsız olmadan bastırdığı" LGBT'li çocuklar vardır ve onlar yalnız değillerdir" şeklinde afiş bastırması rezilliğin hangi boyuta ulaştığının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.”

1 Ekim, Yenigün Doğdu (Rize)

Abdurrahman Dilipak: “Zamane sosyalistleri"nden birileri artık "Tek yol devrim "i bıraktılar, LGBT'cilik yapıyorlar.”

1 Ekim, Türkiye

Fuat Uğur: “Transseksüel olduktan sonra Caİtlyne Jenner adını seçen 68 yaşındaki eski üvey baba Bruce, geçen yıl kadınken erkek olan 21 yaşındaki Sophia adlı "biri" ile evlenecekti ama sonrasını takip edemeyip kaçırdım. Evet, sözünü ettiğimiz ve üzerinde tartıştığımız "aile" ve toparlayabildiğim kadarıyla mevcut fotoğraftan bu.”

1 Ekim, Bursa’da Hayat, Yeni Dönem, Kent Gazetesi, Şok, Bursa Olay Gazetesi, Şehir, Bursa A Gazetesi

Bursa’da çıkan gazeteler trans seks işçilerini kriminalize ediyor, bir suç olayını cinsiyet kimliği ile birlikte aktarıyor! “Bursa'da travesti ile anlaşan adamın 20 bin lira ve aracı gasp edildi. Cep telefonu kamerasına, "Bir daha fuhuş yapmayacağım" diye yemin ettirilerek video kaydı yapılan adam, pompalı tüfek zoruyla hamama götürüldü. Gusül abdesti aldırılıp tövbe ettirilen adamın şikayeti üzerine yakalanan biri travesti 5 şüpheli tutuklandı.”

2 Ekim, Sabah, Milat, Vatan

“Sosyal medya kullanıcıları tarafından LGBT renklerine benzetilen figür, büyük tepki toplamıştı. Hatta birçok kullanıcı yeni logonun çalıntı olduğunu, Amerika merkezli olan Tedx ve VVorld Happiness Summit şirketleri ile benzerlik gösterdiğini iddia etmişti.”

2 Ekim, Milli Gazete

Siyami Akyel: “Bahse konu sözleşmedeki "cinsel yönelim ve cinsel partner" ifadeleri ile sapkın yönelimler teminat altına alınmış, evlilik dışı gayr-i meşru birliktelikler de aynı şekilde devlet şemsiyesinin altına kanunların güvencesine alınmıştır. Bu tür sapkınlıklar, bir taraftan devlet güvencesine alınırken diğer yandan "sinema, tiyatro ve televizyon" vasıtasıyla yıkım projeleri beyinlere işlenmektedir.”

2 Ekim, Vizyon (Ordu)

Reşit Akdağ: “Erkek erkek imiş, kadın kadın, gey lezbiyen sohbeti yapmıyormuş dindar idareciler, çocuk çocuk gibi ve büyük de büyük imiş. Doğal olan her şey yine doğalmış, gıda, su ve insan, organikmiş her şey.”

2 Ekim, Bursa Hayat

Hasan Karabulut: “Son LGBT özgür yaşam savunucusunun. Neden mi 'son' kavramını kullanıyorum? Şöyle ifade edeyim! Diyelim ki son LGBT özgürlük savunucusunun annesi bir lezbiyendi. Cinsel tercihini hemcinsinden yana kullanıyordu. Hatta babasının da tercilıi hemcinsinden yana olsaydı. LGBT özgürlük savunucusu olan kişinin dünyaya gelme ihtimali %'de kaç olacaktı? Cevabı ben vereyim, % sıfır ihtimaldi.”

3 Ekim, Yeni Akit

Mine Özdemir: “Bu ucube sözleşme ile LGBT'lilerin önü açılarak bir Lut Kavmi oluşturulmaya ve daha da kötüsü istikbalde cinsiyetsiz, kimliksiz, iradesiz insanlar oluşması hedeflenmektedir.”

3 Ekim Yeni Akit, Yeni Gündoğdu (Rize)

Abdurrahman Dilipak: Zaten onların birçok İstanbul Sözleşmesi deyince "kadına şiddet" akıllarına geliyor. Birileri de bu perdenin arkasına saklanıp her türlü haltı yiyor. LGBT'yi korumanın ötesinde "imtiyazlar" sağlıyor, "pozitif ayırımcılık" kapsamına alıyor bu işleri.

4 Ekim, Diriliş Postası

Yasin Taçar: “Özellikle günümüzde diziler/ filmler aracılığıyla LGBT'nin, aileyi bitirme hareketlerinin" propagandasının yoğunlaştığını düşünürsek; bu konuda olumlu imada bulunan bir öyküye, bir cümleye bile hoş bakabilir miyiz? Gökkuşağı hareketinin başlamasında Ömer Seyfettin'in rol aldığını söylemek, dünyadaki haline bakarak fazla hayal gücü olur elbette ama bir dayanak sağlaması da göz ardı edilemez, edilmemeli de. Buna nasıl bir tedbir alınabilir, onu da eğitimciler, pedagoglar düşünmeli. Ben işaret etmekle sorumluyum. Yine de kendilerine bu öyküyü dayanak olarak kullanan LGBT üyeleri bence çok havaya girmesin, öykünün sonunu düşünsünler. Kız kıza, erkek erkeğe ilişki isteyenlerin cinsiyet değiştirebilecekleri bir gökkuşağı yok, kendilerini kandırıyor, avutuyorlar. Küçük Ayşe'nin de yaşadığı gibi; o gökkuşağını ve ilişkiyi anca rüyanızda görürsünüz!”

5 Ekim, Fethiye Dost, Çökertme (Muğla)

“Bodrum'un en güzel koylarından biri olan Haremtan Koyu'nu mesken tutan erkek grubunun çırılçıplak denize girip transseksüel ilişkiye girmesi tatilcileri ve vatandaşları isyan ettirdi. Tepkiler üzerine hayasızca hareketlerde bulunan iki kişi gözaltına alındı. Bodrum en güzel koyundan gündüz vakti çırılçıplak denize giren ve uçuk kaçık partiler düzenleyerek transseksüel ilişkiye giren erkek grubu bu kadarına da pes dedirtti.”

5 Ekim, Yeni Akit

Ali İhsan Karahasanoğlu: “Ama "Kadına şiddeti önlüyormuşgibi yapıp, gaylere, lezbiyenlere alan açmaya da hayır" diyorum..”

6 Ekim, Yeni Akit, Yeni Gündoğdu (Rize)

Abdurrahman Dilipak: “Ve biz daha, başımızın püsküllü belası "İstanbul Sözleşmesi gailesi" ile "LGBT+gailesi" ile uğraşıyoruz.”

6 Ekim, Yeni Akit

Tarık Behlül Kavirdioğlu: “Humanoitler, genom, gender, robot askerler, LGBT, laiklik, kemalizm, haşhaşlı ekmek, elektro manyetik top, İş Bankası, CHP, Hz. İbrahim'in beslenme usulü, ulus devlet, Vestfalya anlaşması, vatan kavramı hep yazdığı konulardır.”

7 Ekim, Milletin Sesi Gazetesi (Erzurum)

Savaş Uçar: “Bu aşağılık livata işlemlerine ses çıkarmayan hatta Igbt meselesinde taraf olan chpnin namaz meselesinde tavır koyması nasıl bir iştir anlamadık gitti.”

7 Ekim, Yeni Asya

Yasemin Güleçyüz: “Batı toplumlarında anne-baba-çocuktan oluşan ve ideal olarak gösterilen çekirdek aile bile çözülerek yerini, tek ebeveyn, tek çocuklu aileler; evlilik akdi olmaksızın çocuk yapıp aynı evde yaşayanlar, eşcinsel evli çiftler gibi modellere bırakmıştır. Ana-babasının kimliğini bilmeden büyüyen milyonlarca insan, aile kurumundaki tahribatın boyutunu göstermektedir. Dinî değerlerin kıymetini kaybettiği toplumlarda tablo değişmez!”

7 Ekim, Özgür Kocaeli

Aleattin Köksal: “Yazımın bir yerinde LGBTyerinefahişe ifadesini kullandım. Kastımın bu olmadığını defalarca açıkladığım halde, bazı troller tarafından anama, bacıma, karıma, kızıma küfürler edildi" diyor. Sayın Abdurrahman Dilibak'ın İstanbul sözleşmesiyle alakalı söylediği bir kelime üzerinden, AK partisi kadın kolları başkanının çıkardığı şamada, hiç şüphesiz AK partisinin seçmenlerini üzerken, İstanbul sözleşmesini olduğu gibi kabul edenleri sevindirmiştir.”

 

 

 

 


Etiketler: medya
İstihdam