24/12/2019 | Yazar: Ezgi Kuku

Ukraynalı genç sanatçı Maruv, elektro-pop tarzındaki müziği ve nefes kesici danslarıyla gönlümüzde taht kuruyor.

Elektro-Pop’un genç ismi: Maruv Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ukraynalı genç sanatçı Maruv, elektro-pop tarzındaki müziği ve nefes kesici danslarıyla gönlümüzde taht kuruyor.

Eurovision’da ülkesini temsil etmek üzere bu yıl gerçekleştirilen Vidbir Ulusal Finali’ni birincilikle tamamlayan ve Eurovision’a katılmaya hak kazanan Maruv, yarışma sürecinde çıkan bazı tartışmalarla ırkçılığa karşı duruşunu sergileyerek yarışmadan çekilme kararı almıştı.

Kendisiyle Antalya konseri sonrasında ufak bir söyleşi gerçekleştirdik. Samimi ve sıcakkanlı tavırları, görüşme boyunca içimizi ısıttı. 

elektro-pop-un-genc-ismi-maruv-1

Maruv’un anlamı nedir? Kendinize neden bu ismi seçtiniz?

Mistik ve fantastik olan her şeyi severim, Ukrayna mitolojisinde de Mara adı verilen bir varlık var. Mara, Sirenlere benzeyen bir varlıktır ve bence bütün kadın şarkıcılar bir anlamda sirendir, çünkü sirenler aynı zamanda çok iyi şarkıcılardır. Bu nedenle onları çağrıştıracak/onlarla bağlantılı bir sahne adı kullanmak istedim. Bu düşünceyle uyudum ve Maruv kelimesi ile uyandım.

Kliplerinizde birbirine benzer temalara rastlıyoruz, bunun bir sebebi var mı?

Hayır, sadece eğlenmeyi, görsel bir şölen ortaya koymayı, çarpıcı bir klip çekmeyi amaçlıyorum.

Kliplerinizde kadın kadına yaklaşımlar yüreğimizi ağzımıza getiriyor, Ukrayna’da klipleriniz nasıl karşılanıyor?

Her zaman bambaşka tepkiler geliyor. Kimisi seviyor, kimisi bana tepki gösteriyor, bazı kişiler de bana hayran kalıyor. Ama sonuç olarak kimse bana ve yaptığım işlere kayıtsız kalmıyor.

Ukrayna’da Onur Yürüyüşlerine saldırı haberlerini takip ediyoruz. LGBTİ+ haklarına dair siz neler söylemek istersiniz?

İnsanların hayatlarını istediği şekilde özgürce yaşamalarını diliyorum ve bana soracak olursanız bu aynı zamanda diğer insanların özgürleşmesi için yapılan bir girişim. Bütün kişiliğim ve müziğim özgürlük hakkında ve aynı zamanda kendim gibi olmakla ilgili. Aynı zamanda biraz da feministimdir:)

Yeni albüm ya da single çalışmaları var mı, ne zaman yeni işlerinizle karşılaşacağız?

Yeni albümün ne zaman çıkacağını bilmiyorum. Hâlâ albüm üzerinde çalışıyorum, bu konuda söyleyebileceğim tek şey yeni albümün oldukça ilginç olacağı. 

* Bu söyleşi ilk olarak Kaos GL dergisinin “Gençlik” dosya konulu 168. sayısında yayınlanmıştır. Dergiye; online aboneler dergi websitesinden ulaşabilir. Dergiyi internetten satın almak için ise Notabene Yayınları ile iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam