26/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yayımladığı kamu spotunu; filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara hakaret ve ölüm tehditleri nedeniyle yayından kaldırdı.

“Elimizi uzatmaya devam edeceğiz; biliyoruz ki o el havada kalmayacak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, 29. Yılına özel yayımladığı “Ayrımcılığa, baskıya, şiddete nefrete karşı el ele” isimli kamu spotunu; filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara hakaret ve ölüm tehditleri nedeniyle yayından kaldırdı.

Dernek videoyu kaldırma sebebini şöyle paylaştı:

“Nefrete karşı el ele” diyerek paylaştığımız, LGBTİ+’ları hedef alan kamu spotuna karşı dayanışmayı, birlikte yaşamı gösteren gerçek kamunun sesi bir kamu spotu örneği olmasını ümit ettiğimiz videoyu izleyen, elimizi havada bırakmayan herkese teşekkür ederiz.

“Maalesef, nefrete karşı videoya bile tahammülü olmayanlar; Kaos GL olarak bizim ne yazık ki alışık olduğumuz bir nefret operasyonunu tekrar devreye soktu. Bu operasyonun bu seferki hedefi sadece biz olmadık. Filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara hakaret ve ölüm tehditlerine kadar vardı iş. Uzattığımız eli tutan kimsenin kirpiğine zarar gelmesini istemeyiz.

“Bu sebeple videoyu yayından kaldırdık. Ancak biz elimizi uzatmaya 29 yıldır olduğu gibi devam edeceğiz. Biliyoruz ki o el havada kalmayacak…”

Toplumsal barış mesajına TCDD’den suç duyurusu!

Sosyal medyada paylaşıldıktan sonra viral olan LGBTİ+’ların yaşam hakkını toplumsal barış mesajıyla aktaran video sosyal medyada hedef gösterildi. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), kamu spotu hakkında Marmaray'da bir vagonda çekildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

TCDD suç duyurusunda bulunduğunu şöyle duyurdu:

“Söz konusu kısa film 30 Kasım 2019 tarihinde mekân kullanma ücreti karşılığında park yerinde bekleyen boş bir tren setinde çekilmiştir.

“Sözkonusu filmin çekimleri için kurumumuza yapılan 29 Kasım 2019 tarihli başvuruda, bir sosyal medya platformu için reklam çekileceği belirtilmiş, çekilen film 4 yıl sonra farklı bir amaçla gösterime sunulmuştur.

“Başvuruyu yapan reklam ajansı ticari bir reklam çekimi yapılacağı algısıyla yanıltıcı beyanda bulunmuştur.

“Konuyla ilgili olarak 2019 yılında yaptığı başvuruda doğru olmayan beyanlarda bulunan yapımcı ve yapım şirketi nezdinde hukuki girişimlerimizi başlattığımızı ifade ederken kurumsal olarak da izin süreçleriyle ilgili inceleme süreci başlattığımızı kamuoyuna duyururuz.

“Günde yüzbinlerce vatandaşımıza hizmet verirken böyle bir tartışmanın içerisinde olmaktan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir saygılarımızı sunarız.”


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam