31/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Netflix’in en çok izlenen yapımlarından Elite dizisinin son sezonu sekizinci sezon olacak.

Elite, sekizinci sezonda sona erecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Netflix’in en çok izlenen yapımlarından biri olan Elite dizisinin yedinci sezonu 20 Ekim’de yayınlandı.

Netflix İspanya’nın en uzun soluklu kurgusal dizinin sekizinci sezonu son sezonu olacak. Dizinin yaratıcılarından Carlos Montero, “diziyi bitirmenin zamanının geldiğini” söyleyerek duyurdu:

“Elite herkesin hayatını değiştirdi; oyunculuğa bizimle başlayan bazı oyuncular artık dünya yıldızı. Buna katkıda bulunmak, dünyanın her yerinden görüldüğümüzü ve beğenildiğimizi bilmek gurur verici.”

RTÜK, Elite’i neden cezalandırdı?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Temmuz ayında dijital platformlar Netflix, Disney +, Prime Video, MUBİ, BEIN ve Blu TV’ye ceza yağdırdı.

Elite de RTÜK’ten ceza yedi. Üst Kurul, Netflix'in “Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükmünü ihlal ettiğine karar verdi.

Raporda, Elite dizisine ceza gerekçesi olarak “eşcinsel ilişkiler” de yer aldı. Rapordaki tespitleri onaylayan RTÜK, Netflix’e üst sınırdan idari para cezası yaptırımı kararı aldı.

Dizi, neyi anlatıyor?

Dizinin resmi Netflix tanıtımı şöyle:

“İşçi sınıfından gelen üç genç İspanya’daki seçkin bir okula kaydolunca, onlarla zengin öğrenciler arasında başlayan çatışma bir cinayete yol açar.”

Dizi, skandal ve dramalarla klasik bir pembe dizi örgüsünü günümüze taşıyor. Her sezon değişen ve yenilenen oyuncu kadrosuyla Elite, çerez dizi klasmanında öncü rolünü kimseye kaptırmıyor. İspanya yapımı dizinin dünya çapında hayran kitlesi de mevcut. Dizideki ilişkilerde her değişiklik, her ayrılık interneti çalkalıyor.


Etiketler: medya, kültür sanat, dünyadan
İstihdam