22/02/2022 | Yazar: Selma Koçak

Pageboy, Page’in dünyadaki en ünlü translardan biri olarak deneyimlerini derinlemesine ele alacak ve muhtemelen Hollywood’un baş rolde olduğu lağım kuyularını da ortaya dökecek.

Elliot Page’in anı kitabı yolda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Samantha Riedel’ın Them.us için kaleme aldığı yazıyı Selma Koçak Türkçeleştirdi.

Açılalı en az birkaç yıl geçmemişse trans olmakla ilgili yazmaman gerektiğini söylüyorlar ama kısa ve çekici biri için (short king) bir istisna yapılabilir bence. 

Perşembe günü, Flatiron Books (Macmillan’a bağlı bir yayınevi), Umbrella Academy ve Juno yıldızı Elliot Page’in 2023’te raflara çıkması beklenen ilk anı kitabını yayınlayacağını duyurdu. Proje şu anda, kesinlikle muhteşem bir başlık olan Pageboy olarak adlandırılıyor.

Yayıncı tarafından yapılan tanıtıma göre Pageboy, “Page’in bedeniyle ilişkisini ve dünyadaki en ünlü translardan biri olarak deneyimlerini derinlemesine ele alacak ve ruhsal durumu, maruz kaldığı saldırılar, yaşadığı aşklar, ilişkiler, seks ve muhtemelen Hollywood’un baş rolde olduğu lağım kuyularını kapsayacak.” 

1987’de Nova Scotia’da doğan Page, sinema ve televizyona çocuk oyuncu olarak giriş yaptı. 2005’te Lolipop’taki (Hard Candy) yürek burkan ve rahatsız edici performansıyla büyük takdir topladı. Daha sonra Juno, Barrymore’un patencilere yazdığı bir aşk mektubu olarak okunan Patenci Kızlar (Whip It), gibi filmlerdeki performansıyla popüler kültür içindeki yerini sağlamlaştırdı. Ve fazlasıyla çamur atılan X3: Te Last Stand (X3: Son Direniş) filminde canlandırdığı Kitty Pride karakteriyle bir Marvel kahramanına dönüştü. X3 setinde yönetmen Brett Ratner, Page’in lezbiyen olduğunu ifşa etti ki bu da 2014 yılında ilk kez açılmasına neden oldu. Daha sonra 2020 yılının Aralık ayında trans erkek olarak yeniden açılacaktı.

Açılmak ve bulunduğu ortamı aktivist amaçlar için kullanmanın dışında, Page, kariyerinin çoğunda, özellikle Hollywood standartlarına göre oldukça özel bir oyuncu oldu (birçoğumuzun yapmaya eğilimli olduğu gibi, trans olarak açıldıktan sonra çok daha fazla açıldı). Instagram hesabında gördüğümüzden daha az kaslı selfieler yer alsa da, Pageboy, hayranlarının oyuncunun hayatına bir bakıştan çok daha fazlasını bulabilecekleri ilk an olması nedeniyle önem taşıyor. Flariton’un açıklamasına göre muhtemelen en geveze dedikodu kraliçelerine bile fazlasıyla yetecek kadar dedikodu var – elbette yanında bolca atıştırmalık hatta yer yer doyurucu malzeme de.

Bu, Flatiron'un trans seslerini yayınlamaya yönelik ilk girişimi değil; şirket daha önce Meredith Russo’nun büyük beğeni toplayan romanı If I Was Your Girl’ü 2016’da yayınlamıştı ve Russo, Flatiron'un bunu “mümkün olduğunca olumlu” hale getirmek istediğini ve sürecin her adımı için trans kreatifler istihdam ettiğini belirtmişti. Umarım Pageboy da aynı muameleyi görür ve gelecek yılın sonuna kadar zengin ve incelikli yeni bir kitabın keyfini çıkarırız.


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam, dünyadan
nefret