19/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Dünyaca ünlü moda evi Dolce&Gabbana tasarımcısı Domenico Dolce’nin ‘geleneksel aile’ söylemi şarkıcı Elton John’un markayı boykot çağrısına yol açtı.

Elton John Dolce&Gabbana’yı boykota çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünyaca ünlü moda evi Dolce&Gabbana tasarımcısı Domenico Dolce’nin “geleneksel aile” söylemi şarkıcı Elton John’un markayı boykot çağrısına yol açtı.
 
Modacı Domenico Dolce’nin “doğduğunuzda bir anneniz, bir de babanız olur. En azından böyle olması gerekir. Bu yüzden kimyasal çocuklar, sentetik bebekler olarak adlandırdığım şey konusunda ikna olmadım” sözleri şarkıcı Elton John’un tepkisini çekti.
 
İn vitro fertilizasyon (İVF), yani tüp bebek yöntemiyle kocası David Furnish ile iki çocuk sahibi olan John, “benim güzelim çocuklarıma ne cüretle ‘sentetik’ dersin” sözleriyle Dolce&Gabbana’yı boykota çağırdı.
 
Eşcinsel modacı: Geleneksel aileye inanıyorum
 
CNN’e verdiği bir röportajda Dolce, İVF yöntemini kullanan çiftleri yargılamadığını belirterek “ben geleneksel aileye inanıyorum. Farklı bir şey için kültürümü değiştirmem mümkün değil. Ben buyum... Tüm dünyaya, her kültüre saygı duyuyorum,” dedi.
 
Kendisi de eşcinsel olan modacı Dolce, İVF yöntemi için “kiralık rahimler” ve “katalogdan seçmece sperm” ifadelerini kullanmıştı.
 
İVF: Heteroseksüel ve eşcinsel çiftler için bir mucize
 
Çocuk sahibi olmak isteyen pek çok heteroseksüel ve eşcinsel çift için in vitro fertilizasyon yönteminin bir “mucize” olduğunu ifade eden John, bir daha asla Dolce&Gabbana giymeyeceğinin altını çizdi.
 
23 yıl boyunca birlikte olan Dolce ve Gabbana, asla evlenmeyeceklerini söylemiş; 2013 yılında verdiği bir röportajda Dolce “eşcinsel evliliğe inanmıyorum,” demişti.
 
John ise İngiltere’de evlilik eşitliğinin kabul edilmesinin ardından Aralık ayında partneri David Furnish ile dünya evine girmişti

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam