10/10/2022 | Yazar: Kaos GL

“'LGBT'lerle dövüşeceğinize halkın cebinden her gün eksilen paranın, düşen maaşların, derinleşen yoksulluğun, açlığın çaresine bakın.”

EMEP Başkanı Akdeniz: 'LGBT' değil AKP iktidarı tehdit ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, başörtüsü tartışmalarına, AKP'nin anayasa değişikliği çalışmasına ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın LGBTİ+’ları hedef alan sözlerine dair açıklama yaptı.

“Emekçi ailesini 'LGBT' değil AKP iktidarı tehdit ediyor, başörtüsü bu gerçeği örtemez” başlıklı açıklama şöyle:

“Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında koz, pas, gol, ön alma, el yükseltme, hodri meydan terimleriyle çekiştirilen başörtüsü konusu AKP Genel Başkanı’nın Çek Cumhuriyeti’nden dönüşte verdiği demeçle yeni bir boyut kazandı.

“Erdoğan başörtüsü ile birlikte aile ve Alevilere ilişkin düzenlemelerin de ele alınarak yeni bir Anayasanın hazırlanacağını öne sürmüştü. Uçakta ayak üstü verilen demeçte değişiklik torbasına 'LGBT'yi de ekledi.

“Erdoğan toplumsal kesimlere ait kimlikleri bir suçmuş gibi telaffuz etmeyi seviyor. Bu kez yine 'LGBT'leri hedef aldı ve aile yapısı ile ‘güçlü millet’ halini bozduklarını iddia etti. Cinsel yönelimi kurulu nizamı bozan bir suç olarak gösterdiği yetmiyormuş gibi kimlerin 'LGBT'ci olduğunu bildiklerini söyleyerek 'LGBT' iltisakı veya ‘yardım ve yataklık’çılığı gibi ceza yasasında olmayan suçları icat etti.

“İstanbul Sözleşmesi'nden çıkarak kadınlara yönelik şiddete uluslararası hukuki yaptırımı tasfiye etme yoluna giden iktidar ‘aileyi güçlendirme’ gerekçesini yine öne sürmüştü.

“Ama biz de aileyi güçlendirme iddiasının ne anlama geldiğini biliyoruz. Şimdiye dek başörtüsünü kendi kriterleri doğrultusunda bir toplumsal cinsiyet kalıbı oluşturmak için kullanan iktidarın güçlendirdiği ailede türbanlı ve türbansız emekçi kadınlar toplumun en yoksul, en çok ezilen kesimi haline geldiler. Kadınları örtüsüz-örtülü diye ayrıştırmaya çalışanlar onları yoksullukta eşitlediler; her ikisini birden sermayenin karşısında güçsüzleştirdiler. Her gün daha fazla türbanlı kadın bunun farkında.

“Şimdi yeni düşman LGBTİ+ olmuştur. Yeni suçlular ise LGBTİ+’ların uğradığı şiddet, baskı ve haksızlığa karşı çıkanlardır.

“Hayır, cinsel yönelim suç olamaz. Emekçi ailelerin düşmanı LGBTİ+ değil AKP iktidarının uyguladığı politikalardır. Ailenin bütün yükünü kadınların güvencesiz omuzlarına yükleyen, şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek için adım atmayan tek adam rejimi LGBTİ+'ları hedef göstermekten vazgeçmeli; medeni yasa ve toplumsal imkanlar farklı cinsel yönelimdeki insanlara eşit haklar tanıyacak biçimde düzenlenmelidir. Çünkü buradan iktidara bir seçim ‘kozu’, ‘pası' çıkmayacaktır.

“Bundan bir Anayasa değişikliği ummak da beyhudedir; çünkü iktidarınız bunu başaramayacaktır.

“'LGBT'lerle dövüşeceğinize halkın cebinden her gün eksilen paranın, düşen maaşların, derinleşen yoksulluğun, açlığın çaresine bakın. Ne başörtüsüyle ne uyduruk suçlamalarla iktidarınızın suçlarının üstü kapatılamaz.

“Partimiz bütün ezilenlerin yanında olduğu gibi LGBTİ+’ların sorunlarının eşit haklar temelinde çözülmesi ve şiddetin sona ermesi mücadelesinin yanındadır; olacaktır.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, çalışma hayatı, siyaset
İstihdam