13/06/2023 | Yazar: Kaos GL

EMEP’li milletvekilleri Sevda Karaca ve İskender Bayhan, TBMM’de basına seslendi: Tüm dünyada organize edilen Onur Yürüyüşleri ve etkinlikleri bu ülkede yasaklanıyor, polis şiddetiyle bastırılmak isteniyor.

EMEP’li vekiller: LGBTİ’lerin onurlu bir yaşam mücadelesinin yanındayız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, bugün TBMM'de basın toplantısı yaptı.

2 Haziran’da meclisin çalışmaya başladığını hatırlatan EMEP’li vekiller, 11 günde ülkede yaşananları şöyle aktardı:

“Sadece bu 11 günde neler olup bittiğine baksak bu memleketin kimlere cennet kimlere cehennem olduğunu görürüz.”

İş cinayetleri, kadın mücadelesi, Kürt sorunu, Can Atalay…

EMEP’li milletvekilleri iş cinayetlerinden sorumlu olanların meclis çatısı altında olduğunu da hatırlatarak şöyle dedi:

“Makine Kimya Endüstrisinde yaşanan iş cinayetinde bedenleri paramparça olan 5 işçiden ikisinin cenazeleri halen ailelerine teslim edilemedi. Bugün, göz göre göre gelen bu iş cinayeti hakkında soru önergesi verdik. İşçilerin canını hiçe sayan, sadece kara dayalı ilkel üretim koşulları, piyasaya terk edilen işçi sağlığı iş güvenliği önlemleri yüzünden bedenleri lime lime olan işçiler için adalet mücadelesi vereceğiz, bu cinayetlerin peşini bırakmayacağız.”

Karaca ve Bayhan’ın gündeminde kadınların eşitlik mücadelesi, Kürt sorununda demokratik çözüm, TİP’li milletvekili Can Atalay’ın hâlâ cezaevinde tutulması, anayasa tartışmaları ve Emek ve Özgürlük İttifakı’nın güçlendirilmesi vardı.

“Onur için yan yanayız”

EMEP’li vekiller, LGBTİ+ Onur Ayı’nı da unutmadı:

“Onur için yan yanayız! Kadın düşmanlığına ‘kutsal aile' zırhı geçirmeye çalışanlar, aynı söylemlerle LGBTİ’lerin yaşam haklarını da hedefe koyuyor. Çalışma haklarından ifade özgürlüğüne, LGBTİ’lere eşit yurttaşlık temelinde onurlu bir yaşam alanı tanınmıyor. Kara propagandayla, nefret söylemi sıradanlaştırılıyor. Tüm dünyada organize edilen Onur Yürüyüşleri ve etkinlikleri bu ülkede yasaklanıyor, polis şiddetiyle bastırılmak isteniyor. Ayrımcılık ve nefretle, barınmada, istihdamda ve eğitim-sağlık hizmetlerinde güvencesizlikle adeta tüm yaşam hakları ihlal edilen LGBTİ’lerin onurlu bir yaşam mücadelesinin yanındayız.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset, onur yürüyüşü
İstihdam