31/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Aslı Alpar’ın “Özel olan politiktir” sloganıyla anneannesinin yaşamından yola çıkarak yazdığı ve çizdiği “Emine Hanım’ın Romanı” ikinci baskıda.

Emine Hanım’ın Romanı’ndan ikinci baskı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1922 doğumlu, İstanbullu, zengin bir ailenin kızı Emine Hanım. Ahlak bekçisi babası tarafından okul ile ilişiği kesilen, ardından evden devam eden eğitim hakkı da elinden alınan, sevdiceği ile bir hayat kurmasına izin verilmeyen, yaşadığı dönemde kıymetli sayılan “subay karısı” unvanının gölgesine tenezzül etmeyen, “ayıp” kabul edilen ruhsal sorunlarını yapayalnız göğüsleyen, her yaşında biraz daha içine kapanan, kaybolan, izleri silinen Emine Hanım’ın hayatını anlatan bu kitap, tıpkı bir aile albümü gibi kalabalık bir günde olmasa da yalnız hissettiğiniz her anda raftan indirip almaya, okumaya ve görmeye değer bir hikâye sunuyor.

KaosGL.org editörlerinden Çizer Aslı Alpar’ın “Özel olan politiktir” sloganıyla anneannesinin yaşamından yola çıkarak yazdığı ve çizdiği Emine Hanım’ın Romanı, Ekim ayında Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

emine-hanim-in-romani-ndan-ikinci-baski-1

Aile albümünden fotoğraflarla 1920’lerin İstanbul’undan; 1950’lerin Ankara’sına ve oradan Alpar’ın Emine Hanım’ın yaşam izlerini takip eden çizgilerle 2000’lere dek gelen kitap ikinci baskısını yaptı.

Emine Hanım’ın hikayesini okumak için kitaba buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret