18/09/2007 | Yazar: Kaos GL

Amerikan TV endüstrisinin en önemli ödülü olan Emmy'nin 59'uncusu dağıtıldı.

Emmy ‘çirkin’ ve sansürlüydü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Amerikan TV endüstrisinin en önemli ödülü olan Emmy'nin 59'uncusu dağıtıldı. Eşcinsellerin gözde dizisi 'Çirkin Betty’nin iki ödülle ayrıldığı gecede en iyi kadın oyuncu seçilen Sally Field’ın savaş karşıtı konuşması ve Hollywood’un en gözde lezbiyen çifti Ellen Degeneres ile sevgilisi Portia de Rossi damgasını vurdu.

59. Emmy Ödülleri’nde ‘Sopranolar’ dizisi en iyi dizi ve en iyi yönetmen ödülünü aldı. Türkiye’de de gösterimde olan ‘Brothers and Sisters’ dizisindeki anne (Nora Walker) rolüyle Sally Field ise en iyi kadın oyuncu seçildi.


*Sally Field

Field ödülü kabul ederken yaptığı konuşmada çalışma arkadaşlarına ve ailesine teşekkür ettikten sonra ‘Ve tabii bu ödülü Nora Walker karakteri ve tüm anneler adına alıyorum. Özellikle de oğullarını bekleyen anneler adına... Oğullarının tehlikeden, savaştan dönmesini bekleyen anneler adına’ dedi. Hemen ardından da ‘Kabul edin, eğer dünyayı anneler yönetseydi lanet olası savaşlar çıkmazdı’ yorumunu yaptı.

Ancak Irak Savaşı’na ve Bush yönetimine verdiği destekle tanınan Fox kanalı cümlenin son kısmında Field’in sesini kıstı ve kamerayı başka yöne çevirdi. Ödüllerin verildiği salonda ise aktris ayakta alkışlandı.

İki Oscar ödülü olan oyuncu, 1985 yılında Akademi Ödülleri töreninde yaptığı konuşmasında da ‘Hayatım boyunca sizin saygınızı kazanmaya çalıştım. Bunu şimdi başardım. Bana bayılıyorsunuz, bunu hissedebiliyorum, bana hayransınız’ sözleriyle uzun süre konuşulmuştu. Fox televizyonu Irak savaşı konusunda Bush’a en büyük desteği veren medya patronu Rupert Murdoch’a ait.

 
*America Ferrera

‘Çirkin Betty’e iki ödül

'30 Rock'ın 'en iyi komedi dizisi' ödülüyle ayrıldığı gecede 'Çirkin Betty’nin yönetmeni Richard Shepard 'en iyi komedi dizisi yönetmeni', oyuncusu America Ferrera 'en iyi kadın oyuncu' seçildi.


*Ellen Degeneres ile sevgilisi Portia de Rossi gecenin en çok konuşulan çifti oldu.



*Konuyla ilgili haberler:

[[Amerika'nın çirkinlikle imtihanı]]

[[Eşcinseller onu çok seviyor]]

Etiketler: medya
İstihdam