02/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Onur Ayı pikniği Rektörlük tarafından engellenen ve polis tarafından can güvenliği sağlanmadığı gibi darp edilen Ege Üniversitesi öğrencisi LGBTİQ+’ların basın açıklaması.

“Emniyet, cihatçı faşistleri bize saldırması için kampüs içine soktu!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TIKLAYIN - İzmir polisi LGBTİ+’ları ve İzmir Barosu avukatlarını darp etti

Onur Ayı pikniği Rektörlük tarafından engellenen ve polis tarafından can güvenliği sağlanmadığı gibi darp edilen Ege Üniversitesi öğrencisi LGBTİQ+’ların basın açıklamasının tam metni şöyle:

“Bir süredir olduğu gibi seçim sürecinde de iktidar neredeyse tüm politikasını LGBTİQ+’ları düşmanlaştırmak üzerine kurmuştur. Seçim sonuçları daha kesinleşmeden yapılan zafer konuşmasında ilk iş, biz LGBTİQ+’ları hedef göstermeye daha da yüksek bir perdeden devam etmek olmuştur.

Biz her sene olduğu gibi bu sene de Onur Ayını neşe ve dayanışmayla karşıladık. Ege Üniversitesi öğrencisi LGBTİQ+’lar olarak 2. Ege Onur Pikniğimizi gerçekleştirmek istedik. Soframızı birbirimizle ve hocalarımızla paylaşmak, oyunlar oynamak, şarkılar söylemek istedik.

Vatan Partisinin gençlik yapılanması olan TGB, TÜGVA, Yeniden Refah Partisi, Büyük Aile Platformu, cihatçı ve faşist çeteler tarafından sosyal medya üzerinden açık bir şekilde saldırıya uğrayacağımıza dair tehdit edildik. Bunun üzerine, bize ve pikniğimize gelebilecek herhangi bir zararı önlemeye yönelik tüm Ege Üniversitesi bileşenlerini sorumluluk almaya davet ettik. Bilimsel bir kurum olan ve Türkiye’nin en büyük üniversitelerınden birisi olan Ege Üniversitesi, hukukdışı olan bu hedef göstermelerle ilgili tek bir açıklama dahi yapmadı ve bizim güvenliğimizi sağlamak için hiçbir önlem almadı. Ardından Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün pikniği yapmamıza izin vermeyeceğini öğrendik.

Biz piknikten önce kampüse girmeye çalışırken arkadaşlarımızı durdurup “Nereye geldin?” diyen emniyet, cihatçı faşistleri bize saldırması için kampüs içine soktu. Can güvenliğimizden endişelendiğimiz için pikniğimizi erteleyip İzmir Barosu önünden Özgür Kürsü’de yapmak istediğimiz açıklama da Emniyet tarafından engellenmeye çalışılmaktadır. İzmir Emniyeti hala bizim özgürce toplanma hakkımızı ve basın açıklaması hakkımızı elimizden almakla bizi tehdit etmekte ve suç işlemektedir.

Daha geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin 3 eşi olduğu ortaya çıkan Yeniden Refah Partisi, yöneticileri çocuk istismarı faili olan, çocuk istismarını aklayan TÜGVA ve korku ve nefret yayan söylemlerle iktidarın bekçiliğini yapan TGB, bizlere ahlak dersi veremez! Varoluşlarımıza ve hayatlarımıza sapkınlık, ABD propogandası diyerek kriminalize edemezler. Biz LGBTİQ+'lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste, sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz! Nefrete inat yaşasın hayat!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam