20/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

“Love, Simon”, MTV Film & TV Ödülleri’nde en iyi öpüşme sahnesi ödülünün sahibi oldu.

En iyi öpüşme sahnesi ödülü Love, Simon’a: Kendin olabilirsin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Love, Simon”, MTV Film & TV Ödülleri’nde en iyi öpüşme sahnesi ödülünün sahibi oldu.

Love, Simon

Dünya çapında büyük ses getiren “Love, Simon” bu yıl MTV Film & TV Ödülleri töreninde en iyi öpüşme sahnesi ödülünün sahibi oldu.

Ödül, ödüle layık görülen öpüşme sahnesinde Simon ve Bram karakterlerini oynayan Nick Robinson ve Keiynan Lonsdale’e verildi.

Moonlight

Geçtiğimiz yılın en iyi öpüşme sahnesi ödülü, Chiron isimli Afro-Amerikan bir gencin cinselliği ve kimliğiyle ilişkisini hayatının üç farklı dönemine odaklanarak perdeye taşıyan Moonlight’a verilmişti. 

Keiynan Lonsdale

Lonsdale ödülü alırken “Tüm çocuklara sesleniyorum: Hayallerinizi yaşayabilir ve ne istiyorsanız onu giyebilirsiniz. Rüyalarınızı yaşayabilir ve cinsiyeti ne olursa olsun öpmek istediğiniz kişiyi öpebilirsiniz. Kendiniz olabilirsiniz” dedi. Lonsdale aynı zamanda filmin bu kadar ses getireceğini en başında hayal edemediğini, gelinen noktada ise bu yapımın bir parçası olduğu için inanılmaz mutlu olduğunu ifade etti.

Dört yıllık bir açılma hikâyesinden...

Film, Nisan aynda Jade isimli bir biseksüel kadının viral olan dört yıllık açılma hikâyesinde destekleyici olmuştu. Jade, dördüncü yılın sonunda annesinin kendisiyle gurur duyduğunu şöyle anlatmıştı:

“Bu akşam annemi “Love, Simon” isimli tiyatroyu izlemeye götürdüm. Simon oyunda ailesine açıldığında, annem gözyaşları içinde elimi tuttu. Dört yıllık mücadelemin ardından beni ben olduğum için sevmeyi öğrettim ona. Tiyatrodan çıktıktan sonra sadece bir sene önce yanından bile geçmezken kız arkadaşım hakkında konuşabileceğimizi ve benimle gurur duyduğunu söyledi.” 


Etiketler: medya
nefret