25/05/2017 | Yazar: Kaos GL

Endonezya Açe eyaletinde yargılanan iki eşcinsel 85 kırbaç cezası aldı ve 23 Mayıs günü bu ceza uygulandı.

Endonezya’da iki eşcinsel kırbaçlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Endonezya Açe eyaletinde yargılanan iki eşcinsel 85 kırbaç cezası aldı ve 23 Mayıs günü bu ceza uygulandı.

Geçen hafta Endonezya Açe eyaletinde yargılanan iki eşcinsel 85 kırbaç cezası aldı ve 23 Mayıs günü bu ceza uygulandı. Endonezya'da eşcinsellik özel alanda kalırsa suç değil ama Açe eyaletinde şeriat kanunları uygulanmakta. Dün sabah saatlerinde insanlar iki gencin kırbaçlanmasını izlemeleri için caminin önünde toplandılar. Bu eyalette şeriat kanunları, mahkûmlara fiziksel zarar vermekten ziyade onları aşağılamak için uygulanıyor. Uluslararası insan hakları örgütlerinin itirazlarına rağmen dün sabah toplumun gözü önünde birisi tıp öğrencisi olan iki genci kırbaçlayarak cezalandırdılar.  

Endonezya’da eşcinsel hakları savunan örgütler uzun süredir çalışmakta ancak Açe eyaleti şeriat kanunlarının tüm ülkede uygulanmasını istiyor.

Açe eyaletinin valisi kırbaçlama töreninde muhabirlere kendisini insan türünün kurtarıcısı olarak tanımlarken şöyle söyledi: “ Benim amacım insanlığı ve gelecek nesli kurtarmaktır. Eşcinsellik yaygın olsaydı insanlar cinsel hastalıklara yakalanarak ölürlerdi.” (BBC Farsça)

Çeviren: Maryam


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam