18/06/2007 | Yazar: Ozan Gezmiş

MorEl Eskişehir Oluşumu’nun başlattığı "Engellenmeye Hayır!" adlı kampanya başarıya ulaştı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi fakülte ve bölümlerinde eşcinsellikle ilgili sitelere İnternetten erişim en

MorEl Eskişehir Oluşumu’nun başlattığı "Engellenmeye Hayır!" adlı kampanya başarıya ulaştı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi fakülte ve bölümlerinde eşcinsellikle ilgili sitelere İnternetten erişim engeli kaldırıldı. Ozan Gezmiş’in haberi.

MorEl Eskişehir Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transseksüel Oluşumu’nun başlattığı "Engellenmeye Hayır!" adlı kampanya başarıya ulaştı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) fakülte ve bölümlerinde eşcinsellikle ilgili sitelere İnternetten erişim engeli kaldırıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi fakülte ve bölümlerindeki bilgisayarlarda "gey", "lezbiyen", "biseksüel", "travesti" ve "transeksüel" kelimelerini aramak ya da bu kelimeleri içeren her türlü siteye erişim engellenmekteydi. MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu bu sansüre karşı "Engellenmeye Hayır!" adlı bir kampanya başlatmıştı.

Kampanya kısa zamanda büyüdü ve çeşitli basın organlarında yer buldu. Kampanyanın ardından Kaos GL ve Lambdaistanbul dernekleri de bilgi edinme haklarını kullanarak üniversiteye başvuruda bulunmuş ve kampanyaya destek olmuşlardı. Ayrıca Türkiye'nin farklı illerinden birçok insan üniversiteye "Engeller Kaldırılsın!" diyerek dilekçeler göndermişti.

Üniversite rektörlüğünün herhangi bir açıklama yapmaksızın eşcinsel içerikli sitelere erişim engelini kaldırdığını belirten Eskişehir Oluşumu, kampanyalarının on beş gün gibi kısa bir sürede hedefine ulaştığını söyledi.

*Muhabirimizin diğer haberleri

[[Elimin hamuruyla reddediyorum!]]

[[Bu siteye erişim Engellenemez]]

[[Eskişehir'de "Yürüyoruz’]]

[[Eskişehir'de bir ilk!]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]]


Etiketler: medya
İstihdam