02/12/2010 | Yazar: Kaos GL

İstanbul’da, Barikat Film Festivali yürüyüş ile başlayacak.

Engelliler 3 Aralık’ta Ankara ve İstanbul’da Yürüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul’da, Barikat Film Festivali yürüyüş ile başlayacak. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu da 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık” için yürüyecek.
 
İstanbul’da, Barikat Film Festivali yürüyüş ile başlayacak. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu da 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık” için yürüyecek.
 
3 Aralık’ta Ankara Yürüyüşü
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu da 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde sokağa çıkıyor. Türkiye’nin en büyük engelli örgütü çatılarından olan TSK, “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Yürüyüşü Çağrısı” ilk defa sokağa çıkacak.
 
Federasyon, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yasama ve yürütme organlarının ve kamuoyunun dikkatini özürlülerin sorunlarına çekmek için, bu yıl ilk defa “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık” talebiyle düzenliyor yürüyüşü.
 
Yürüyüş, 3 Aralık Cuma Günü Saat 11.00’da Türkiye Sakatlar Konfederasyonu binası önünde buluşmanın ardından Güven Park’a kadar “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Yürüyüşü” pankartı arkasında yapılacak.  
 
Türkiye Sakatlar Federasyonundan Başkan Yusuf Çelebi’nin yaptığı açıklama şöyle:“3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, insanlığın bu ortak sorunu karşısında yine insanları duyarlı olmaya çağırmak için uluslararası platformda belirlenmiş bir gündür. Doğaldır ki, engellilik sorunu bir gün içerisine sıkıştırılacak denli basit değildir.”
 
“Engelli insan” sorunu insanlığın ortak sorunu ve sosyal sorumluluğudur açıklaması yapılan çağrıda, “3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde bizleri yalnız bırakmayacağınızı umut ediyor, katılımınızı bekliyoruz.” denildi.

"Barikat Film Festivali" Yürüyüşle Başlıyor
Barikat Film Festivali 3-5 Aralık tarihleri arasında uluslararası katılımla düzenleniyor. Engelliler için düzenlenen festival "farkındalık yaratarak, en büyük engelimiz olan düşünce özrümüzle" yüzleştirmeyi amaçlıyor.
 
Festival, 3 Aralık Cuma Günü saat 14'te Galatasaray Lisesi önünden yapılacak bir yürüyüşle başlayacak. Resmi açılış ise festival koordinatörü İranlı oyuncu Taies Farzan'ın sunumuyla, aynı gün saat 19'da Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde yapılacak.
 
Engellilerin beklentilerini, yaşama bakışlarını sinema diliyle paylaşmak amacıyla düzenlenecek festivalde filmler üç gün boyunca Ayazağa'da ücretsiz olarak gösterilecek.
Festival Başkanı Hüseyin Nacar, merkezinde sadece engellilerin bulunduğu filmlerin, görme ve işitme engelliler için dublaj ve altyazı teknikleriyle sunulacak olması ve jüri üyelerinin de engelli sanatçı, yazar ve hak savunucularından oluşturulması açısından "dünya çapında bir ilk" olduğunu belirtiyor.
 
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Bulgaristan, İran, İspanya, Rusya ve Türkiye'den yedi uzun ve 24 kısa metrajlı film festivalde izleyicilerle buluşacak.
Filmlerin gösterim programının bulunduğu festival sayfası için tıklayın

Etiketler: kültür sanat
İstihdam