29/04/2017 | Yazar: Kaos GL

Görme, işitme ve ortopedik engelli ile engeli bulunmayan sinemaseverlerin bir arada katılabildiği tek film festivali olan Engelsiz Filmler Festivali yolculuğa başlıyor.

Engelsiz Film Festivali programı belli oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Görme, işitme ve ortopedik engelli ile engeli bulunmayan sinemaseverlerin bir arada katılabildiği tek film festivali olan Engelsiz Filmler Festivali yolculuğa başlıyor.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali bu yıldan itibaren “Engelsiz Filmler Festivali” adıyla Türkiye’yi dolaşmaya başlıyor. Festival, 2017 yılında; 5–7 Mayıs tarihlerinde Eskişehir, 12–14 Mayıs tarihlerinde İstanbul, 18–23 Mayıs tarihlerinde ise Ankara’da seyircilerle buluşacak.

2016 yılının en beğenilen yerli filmlerinden derlenerek oluşturulan Engelsiz Yarışma programında bu yıl Mehmet Can Mertoğlu’nun Albüm, Kıvanç Sezer’in Babamın Kanatları, Reha Erdem’in Koca Dünya, Rıza Sönmez’in Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var ve Seren Yüce’nin Rüzgarda Salınan Nilüfer filmleri yer alıyor.

23 Mayıs’ta gerçekleşecek ödül töreninde yönetmen ve senarist İlksen Başarır, sinema eleştirmeni Mehmet Açar ve oyuncu Nazan Kesal’dan oluşan jüri, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahiplerini belirleyecek.

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber

Bu yılın engel tanımayan filmlerine göz attınız mı?


Etiketler: kültür sanat
İstihdam