07/01/2010 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsellerin yoğun olarak tercih ettiği Love Bar'ın işletmecisi Engin Temel'in öldürülmesiyle ilgili olarak, Şarkıcı Arto, Cinayet Büro Amirliği'nde ifade verdi.

Engin Temel Cinayeti Tekrar İncelemede  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsellerin yoğun olarak tercih ettiği Love Bar'ın işletmecisi Engin Temel'in öldürülmesiyle ilgili olarak, Şarkıcı Arto, Cinayet Büro Amirliği'nde ifade verdi. Engin Temel, 9 Aralık 2008 günü saat 08.00 sıralarında Şişli'de oturduğu apartmanın girişinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Aradan geçen zamana rağmen cinayet üzerindeki sır perdesi aralanamadı. Engin Temel'in kim ya da kimler tarafından niçin öldürdüğü henüz belirlenemedi.

Yaptığı sivri açıklamalarla tanınan şarkıcı Arto dün öğle saatlerinde avukatı ile birlikte Gayrettepe’deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek, Cinayet Büro Amirliği'nde ifade verdi. Arto Emniyet'ten ayrılırken "Engin Temel'i iyi tanırdım. Failinin yakalanmasını istiyorum. Herkesin failleri yakalanıyor onun da failleri kakalansın" dedi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, cinayet dosyası baştan bir kez daha incelendi ve bu kapsamda 15 kişinin daha ifadesi alınacak. Bunlar arasında daha önce ifadesi alınmış olanlar da olabileceği, bunun da herhangi bir detayın atlanmış olma ihtimaline karşı yapılacağı öğrenildi.
 
Kameralardaki kişiler meçhul

Kazada hayatını kaybeden 2004 Miss Dream of The VVorld Güzellik Yarışması'nda Türkiye İkinci Güzeli seçilen Hazal Müezzinoğlu'nun sevgilisi olan Engin Temel, apartman girişinde, kafasından ve göğsünden vurularak öldürülmüştü. Sabah saatlerinde iki el silah sesi duyan apartman görevlisi, üç ay önce binaya taşınan Engin Temel'i binanın girişinde kanlar içinde buldu. Olay yerine gelen polisin yaptığı aramada, bina girişinde 7.65 çapında iki boş kovan ve bir çekirdek bulunmuş, polis, ayrıca çevredeki güvenlik kameralarındaki görüntüleri de incelemeye almıştı. Ancak incelemeye alınan görüntülerin silik olması nedeniyle, kayıtlardaki gölgelerden, sağlıklı bir tespit yapabilmek mümkün olmamıştı.
 
‘Love’daki Engin’ diye anılırdı

Üniversitede okumak için Malatya'dan İstanbul'a gelen Engin Temel, ailesine yük olmamak için okuldan sonra akşamları çalışmaya başladı. Barmenlik yapan genç gece hayatını sevdi ve okulunu dondurdu. Henüz 21 yaşındayken barmen olarak çalıştığı barın işletmeciliğini üstlendi. Fotomodellik de yapan Engin Temel, 24 yaşma geldiğinde dördüncü barı olan Love'ı işletiyordu. Birçok müşteri, söz konusu bara sadece Engin Temel'i görmek için gelirdi.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam