13/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Enstitü Fabrika, “Patikalar: Dil, Ayrımcılık ve Eşitlik Arayışı” buluşmasında Kaos GL’den Yıldız Tar ile eşitlikçi dilin izlerini arayacak.

Enstitü Fabrika’dan “Patikalar: Dil, Ayrımcılık ve Eşitlik Arayışı” buluşması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Enstitü Fabrika’nın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çarkının yeni etkinliği “Patikalar: Dil, Ayrımcılık ve Eşitlik Arayışı” 15 Ekim Perşembe günü saat 21:00’de dijital ortamda gerçekleşecek. Buluşmaya, Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar konuşmacı olarak katılacak.

Etkinlikte dilin ayrımcılığı hem nasıl inşa ettiğini hem de ayrımcılığı nasıl meşrulaştırdığını dışlama, içerme ve içerirken dışlama pratikleri üzerinden incelenecek. Heteronormativite ve ikili cinsiyet rejiminin inşa ettiği düzeneklerde önemli bir rol oynayan dile medya ve kişisel anlatılar üzerinden müdahale etmeye çalışılacak; eşitlikçi dilin izleri Kaos GL’nin sözlü tarih çalışması “Patikalar: Resmi Tarihe Çentik” ve medya izleme raporlarında aranacak.

Buluşmaya katılım formunu buradan doldurabilirsiniz. Bağlantı linki Whatsapp üzerinden yollanacağı için telefon numaranızı kontrol ederek doldurmak gerekiyor.


Etiketler: medya
İstihdam